van der Horst

GP2-kampioen Fabio Leimer stapt over naar LMP1

Fabio Leimer
Fabio Leimer
Het behalen van de titel in de GP2 klasse biedt geen garantie meer op het bekomen van een zitje in de Formule 1 het jaar daarop. Kampioen 2012 Davide Valsecchi moest zich verleden jaar tevreden stellen met een contract als testrijder bij Lotus maar kwam nooit aan rijden toe en ontving bovendien geen salaris. Fabio Leimer, de huidige kampioen, vond zelfs geen onderkomen als derde rijder in de Formule 1 en geeft zijn carrière nu een nieuwe wending. Hij tekende een contract bij Rebellion Racing en rijdt een ganse WEC campagne bij het Zwitserse team. Met Leimer heeft Rebellion Racing het laatste vrije zitje ingevuld, voordien werden al Nick Heidfeld, Nicolas Prost, Mathias Beche, Andrea Belicchi en Dominik Kraihamer als rijders bevestigd.
Fabio Leimer reed vorige week bij de Prologue van het WEC al met de Lola B12/60-Toyota van Rebellion Racing en na een geslaagde testsessie werd de GP2 kampioen nu bevestigd als rijder voor het WEC al staat de rijderverdeling over beide wagens nog niet vast. Het Zwitserse team plant om het seizoen te
Rebellion Racing Lola - Toyota B12/60
Rebellion Racing Lola - Toyota B12/60
betwisten met de splinternieuwe Rebellion R-One LMP1 die bij Oreca werd gebouwd maar voor de eerste race op Silverstone op 20 april zullen de oude Lola’s nog dienst doen. De wagens zullen niet meer in de zwarte kleuren van Lotus staan maar uitkomen in de kleuren van Zwitserland, wit en rood. De Rebellion R-One zal zijn debuut maken op het circuit van Francorchamps ter gelegenheid van de 6 hours of Spa.

Foto's: Rebellion Racing & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op dinsdag 1 april 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons