van der Horst

Guillaume Mondron aan de start in SEAT Léon Eurocup

“Ervaring opdoen, ter voorbereiding van TCR Benelux” Guillaume Mondron neemt a.s. weekend deel aan de eerste round van de Europese SEAT Léon Eurocup, die betwist wordt op het Franse Circuit Le Castellet. Net zoals in de BRCC-manches dit jaar, komt Mondron in het Zuiden van Frankrijk uit met de SEAT van het Allure Team. In de SEAT Léon Eurocup tellen we vijftien verschillende nationaliteiten en één ervan is de Belg Guillaume Mondron.
“Dertig gelijkaardige auto’s, sprinten en dus in peloton je plaats verdedigen: een betere school bestaat er niet om mij voor te bereiden op de TCR Benelux in 2016,” stelt Guillaume, die in 2013 samen met broer Edouard de Belgische sprinttitel behaalde. “Dat is dan ook het uitgangspunt voor deze eerste kennismaking: ervaring opdoen, via de contacten met de technici van SEAT Sport en de andere rijders ook mijn SEAT beter onder de knie krijgen.”

Voor Guillaume wacht alvast een ferme opdracht, want hij dient zowel het circuit als de voor hem nieuwe Yokohama-banden te ontdekken. “Twee vrije trainingen, en een kwalificatie van dertig minuten, dat zal moeten volstaan om te weten waar ik mij in het veld van die dertig auto’s zal bevinden en wat mijn kansen zijn in de twee sprints van telkens elf ronden. Over het resultaat wil ik het niet hebben. Wat telt is mijn mannetje te staan en ergens middenin het peloton te strijden en goed te finishen.” Race 1 vindt plaats op zaterdag 25 april om 13.40 en Race 2, opnieuw over elf ronden, wordt betwist zondag 26 april om 10.50 uur.

Mondron Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 22 april 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons