van der Horst

Honda Racing WTCC-team werkt testweek af in Jerez

Honda Civic WTCC
Honda Civic WTCC
Zoals Autosport.be hier eerder deze week meldde, trokken de Honda/JAS Motorsport-troepen van Alessandro Mariani deze week richting Jerez de la Frontera voor een vierdaagse test met de ingrijpend geüpdate Honda Civic WTCC. Tiago Monteiro beet er op dinsdag de spits af maar werd afgelost door kersvers rekruut Norbert Michelisz toen de Portugees samen met Marc Márquez en Dani Pedrosa voor een trackevenement in Barcelona werd verwacht. Op vrijdag nam Rob Huff, de tweede nieuwkomer, dan voor het eerst het stuur van de maagdelijk witte Civic in handen.
Rob Huff's nieuwe werkomgeving
Rob Huff's nieuwe werkomgeving
Na  Chevrolet - waarmee hij in 2012 de WTCC-kroon veroverde - SEAT en LADA is Honda reeds het vierde merk waarmee de 36-jarige Brit sinds zijn debuut anno 2005 in het wereldkampioenschap voor toerwagens aanzet.

Een primeur is deze eerste kennismaking met zijn nieuwe Honda-montuur evenwel niet. In november gaf Huff reeds een door JAS Motorsport Honda Civic TCR de sporen toen hij de TCR International Series-finale met het WestCoast Competion-team betwistte en er ook de eerste heat won. Beide Civic's zijn evenwel lang niet identiek. Het TCR-model heeft onder meer grotere velgen die met Michelin-rubbers zijn geschoeid tegenover Yokohama's voor de ca. 40 pk sterkere TC1-racemotor, daar waar de TCR Civic door een Type-R seriemotor wordt aangedreven.

JAS Motorsport plant binnenkort een volgende test in het iets Noordelijker gelegen Valencia.

Foto's: Honda Racing WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 16 januari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons