van der Horst

Hugo Valente en het oude varken

Hugo Valente met Gabriele Tarquini (rechts)
Hugo Valente met Gabriele Tarquini (rechts)
Hoewel ze niet eens zo lang geleden spreekwoordelijk met getrokken messen tegenover elkaar stonden, is Hugo Valente thans vol lof over diens nieuwe teamgenoot Gabriele Tarquini. Beide kemphanen 'vonden' elkaar bij Lada Sport Rosneft waar zij in 2016 Nederlander Nick Catsburg zullen flankeren. De strijdbijl lijkt in het belang van het team begraven.
Hugo Valente: Tarquini weet alles!
Hugo Valente: Tarquini weet alles!
"We zijn professionele rijders, wat er in Shanghai tussen ons is gebeurd, is vergeten.We zijn allebei heethoofden maar ik word stilaan volwassen, hij is dat reeds geruime tijd. Op de baan zelf mag hij dan al een varken zijn - zo wordt hij toch genoemd niet? - ernaast is hij een erg toffe en tevens erg grappige man. Het voorval in Shanghai kwam gewoon op het verkeerde moment.  Nu moeten we het team vooruit helpen en dan kan enkel door elkaar te helpen, niet door onderling te ruzieën." aldus de rijzige Fransman.

Sinds hij met de ervaren Italiaan samenwerkt lijkt Valente duidelijk onder de indruk van  'Spiderman' Tarquini.  "Die gast weet alles over de wagen, de motor, over gelijk wat, hij weet gewoon altijd wat er aan de hand is. Hij heeft zoveel ervaring dat het wel lijkt alsof hij tien ingenieurs in één persoon vertegenwoordigt. Recent in Magny Cours noteerde ik alles wat hij zei, ik leek wel een journalist!"

Foto's: Hans van Onsem


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 19 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons