van der Horst

Hyundai wijzigt homologatie voor Rally van Finland

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Hyundai zal in de aanloop naar de Rally van Finland enkele wijzigingen doorvoeren aan de i20 WRC van onder meer onze landgenoot Thierry Neuville. Het Koreaanse merk heeft de toelating om dit seizoen op acht punten via jokers de homologatie te wijzigen en Michel Nandan liet WRC.com weten hiervan gebruik te zullen maken. Naar alle verwachting geeft de FIA op 1 juli zijn zegen over de verbeteringen aan de bolide.
  • LTF
Zoals eerder gemeld, werkt Hyundai aan een volledig nieuwe bolide voor 2015, maar voor dit seizoen wil het merk tweemaal de huidige wagen van upgrades voorzien. Het eerste pakket upgrades wordt momenteel door de FIA onderzocht en in oktober willen de Koreanen voor een tweede maal hun jokers aanspreken. "Onze jokers worden hoofdzakelijk gebruikt om het bodywerk en de stevigheid van de wagen te verbeteren", vertelde Nandan.  "We hebben een grote verandering doorgevoerd vooraan de wagen betreffende de wielkasten en de ganse voorkant werd aangepast en verstevigd. Op vlak van motorisatie hebben we een evolutie van het cylinderblok klaar, voornamelijk voor een verbetering van de betrouwbaarheid, maar we hopen ook op een verbeterde performantie dankzij  de mapping."

Foto: WRC



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 26 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Finland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons