van der Horst

Hyundai werkt aan evolutie I20 WRC met het oog op 2015

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Hyundai is begonnen aan het opbouwen van een eerste versie van een nagelnieuwe i20 welke volgend seizoen in het WK Rally moet debuteren, dat meldt thans WRC.com. Bedoeling van de Koreaanse constructeur is om tegen het einde van de zomer de eerste echte testkilometers af te malen. De huidige generatie i20 heeft minder dan 10 WK-rally's achter de kiezen, maar de beslissing om een nieuwe wagen te bouwen heeft alles te maken met de homologatie die eind dit jaar terug opengesteld wordt.
  • Dreamdrive
Hyundai wil het principe van de huidige bolide volgen, maar op vlak van onderdelen wil men een quasi volledig nieuwe wagen klaarstomen die weinig te maken heeft met zijn voorganger. Ook de afmetingen zullen verschillen, waardoor sommige onderdelen simpelweg niet meer zullen passen. Als basis voor de verandering heeft men, vanzelfsprekend, de opgedane ervaring uit de eerste rally's dit jaar aangewend. De stappen die men nu zet, zijn evenwel van groot belang, want de bolide zal de volgende twee seizoenen gebruikt worden tot in 2017 nieuwe reglementen in voege treden in het WRC.

Thierry Neuville - Michel Nandan
Thierry Neuville - Michel Nandan
"De bedoeling is om in de zomer de eerste tests af te werken", vertelde teamchef Michel Nandan. "We willen dit project goed aanpakken en niets overhaasten. We zijn echt gefocust hierop omdat het voor ons belangrijk is voor de toekomst en we niets over het hoofd willen zien. "


Nandan bevestigde overigens om wederom gebruik te maken van de diensten van Bryan Bouffier voor wat betreft het op punt stellen van de bolide. "Het is noodzakelijk om een rijder te hebben die zich louter en alleen kan toespitsen op dit soort zaken omdat er heel veel dingen getest moeten worden alvorens je een racepiloot kan betrekken. Natuurlijk zal Thierry Neuville vanaf het begin op de hoogte gehouden worden van het project, maar een aantal elementaire dingen kunnen reeds gedaan worden door Bryan. Onze rallypiloten hebben reeds een flinke portie werk op hun bord in test voorafgaand aan WK-meetings. Het is moeilijk om dit te combineren met het ontwikkelen van een nieuwe wagen gezien ze tussendoor ook wat rust moeten kunnen hebben", aldus Nandan.

Foto's: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op dinsdag 17 juni 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons