van der Horst

Online slipcursus

Overstuur/Onderstuur
Overstuur/Onderstuur
Als je in je auto rijdt en deze raakt plotseling in de slip, kan het behoorlijk gevaarlijk worden. Je kunt een versnelde online slipcursus volgen. Ikwilvanmijnautoaf.be geeft bijvoorbeeld belangrijke tips, waar je ontzettend veel aan kunt hebben, wanneer je in de slip terecht komt. We zetten deze tips voor jou op een rijtje.
  • STX Motorhomes
Tip 1: Niet vol remmen!
Iedereen weet dat je het niet moet doen en toch doen heel veel mensen het wanneer ze gaan slippen: vol op de rem gaan staan. Wanneer je dat doet zullen je wielen blokker

Tip 2: Laat je gas los
Zodra je merkt dat je begint te slippen, raden we je aan om direct je gas los te laten. Doordat het gas wordt losgelaten, komt er namelijk direct druk te staan op je voorwielen. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je auto automatisch zijn grip terug krijgt. Sommige mensen denken dat extra gas geven ook helpt om uit een slip te komen. Dat is echter een fabeltje.

Tip 3: Trap je koppeling in!
Wat veel mensen niet weten is dat het helpt om je koppeling in te trappen wanneer je aan het slippen bent. Wanneer je koppeling is ingetrapt, bewegen je wielen veel vrijer en daardoor is het eenvoudiger om de auto bij te sturen.

Tip 4: Stuur rustig bij
Wanneer je auto naar links glijdt, ben je automatisch geneigd om naar rechts te sturen. Dat moet je dus juist niet doen! Je kunt beter meesturen naar links. De banden krijgen dan sneller hun grip terug en vervolgens kun je natuurlijk alsnog de goede kant opsturen. Blijf ook rustig sturen en ga niet hard trekken en duwen aan het stuur. In dat geval zul je de controle niet meer terug krijgen.

Tip 5: Kijk waar je heen moet!
Het klinkt misschien vaag, maar kijk waar je heen wilt en niet waar je bang bent om heen te gaan! Je zult zien dat dit daadwerkelijk werkt!

Bron: ikwilvanmijnautoaf.be



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 1 december 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons