van der Horst

Jaguar stelt Formule E team officieel voor

Jaguar Racing I-Type 1
Jaguar Racing I-Type 1
Bij de start van het derde seizoen van de FIA Formula E zal een nieuwe constructeur de startgrid vervoegen. Jaguar maakt zoals eerder bekendgemaakt op 9 oktober in Hong Kong zijn debuut in de serie. Vandaag werd het team officieel voorgesteld. Rijders van dienst worden Adam Carroll en Mitch Evans, terwijl Ho-Pin Tung de post van reserverijder krijgt toebedeeld. Met Panasonic heeft Jaguar Racing ook een belangrijke sponsor weten te strikken.
Jaguar Racing I-Type 1
Jaguar Racing I-Type 1
Adam Carroll heeft al een lange carrière achter zich, in 2003 en 2004 reed hij formule 3 alvorens hij vijf jaren doorbracht in de GP2 serie. Naast in de GP2 was de Brit in die periode ook te zien in de DTM en A1 GP serie. In 2010 probeerde hij zijn geluk in de States alvorens het jaar erna terug te keren naar Europa voor een jaar Auto GP. De laatste jaren concentreerde Carroll zich vooral op het Britse GT kampioenschap, dit jaar stond hij ook aan de start van de 24H du Mans met een Gulf Racing Porsche.

Mitch Evans - Russian Time
Mitch Evans - Russian Time
Mitch Evans komt momenteel uit in de GP2 Series voor Campos Racing, waar hij aan zijn vierde seizoen toe is. De Nieuw-Zeelander was voordien actief in het Britse formule 3 kampioenschap en de GP3. Ho-Pin Tung die we al zagen in de GP2, A1 GP, Superleague Formula, Indy Car en het WEC dankt zijn zitje vooral aan zijn gedeelde Chinese nationaliteit, aangezien China een zeer belangrijke markt vormt voor Jaguar.

De vorige maal dat Jaguar officieel deelnam aan een autosport kampioenschap was in de formule 1 van 2000 tot en met 2004.

Foto's: Jaguar Racing & GP2



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op donderdag 8 september 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons