van der Horst

Jérôme D'Ambrosio tekent bij M-Sport Bentley

M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
Jérôme D'Ambrosio lijkt de pagina om te slaan en zich niet langer te concentreren op de Formule 1. Onze landgenoot heeft namelijk een contract getekend bij M-Sport Bentley, dat meldt thans de Waalse krant La Dernière Heure en datzelfde nieuws werd ons tevens bevestigd door een andere bron dicht bij de rijder. M-Sport Bentley zal zoals geweten dit seizoen twee wagens inzetten in de Blancpain Endurance Series, maar over de effectieve rijdersverdeling is officieel nog niets geweten.
  • St. Paul
M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
Betreffende de piloten voor het eerste volledige seizoen van de Bentley Continental GT, lijken Guy Smith, Steven Kane en Andy Meyrick reeds een zekerheid. Datzelfde trio werkte vorig jaar reeds de debuutrace van de imposante GT3 af in Abu Dhabi en beschikt dus over een karrenvracht aan ervaring. Voor de resterende drie zitjes is Bentley nog naarstig op zoek naar namen. Duncan Tappy lijkt hoe langer hoe meer bevestigd te gaan worden, maar ook namen als Jamie Campbell-Walter, Stuart Hall en Antoine Leclerc voelden de bolide reeds aan de tand.

M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
De nieuwe Bentley lijkt overigens onder een goed gesternte geboren, nadat hij zich tijdens de eerste race reeds in de kijker reed. Bij de Gulf 12 Hours eindigde de imposante Britse bolide namelijk op een vierde plaats, net buiten (de aandacht van) het podium. Ook oogde de Continental GT tijdens de SRO testen enkele weken geleden enorm sterk te presteren. Bentley bevestigde aan Autosport.be in Abu Dhabi reeds dat het vol vertrouwen was dat de nieuwe Continental GT goed zou presteren. Gezien de plannen van Bentley, kan er dus wel eens een mooie toekomst weggelegd zijn voor Jérôme D'Ambrosio, die zich net niet wist te handhaven in de koningsklasse van de eenzitterij...

Update 28 maart 2014

Bentley heeft vandaag het nieuws officieel bevestigd.

Foto's: Georges De Costers & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 26 maart 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons