van der Horst

Jules Gounon naar Boutsen VDS

Jules Gounon/Maximilan Götz - Boutsen VDS
Jules Gounon/Maximilan Götz - Boutsen VDS
Boutsen VDS maakte deze winter de overstap van Audi naar Mercedes wat betreft de GT World Challenge Europe. Het Belgische team zet in zowel de endurance cup als de sprint cup twee Mercedes-AMG GT3 EVO in. Voor de sprint cup kan men bij Boutsen VDS bovendien rekenen op de diensten van toppiloot Jules Gounon die dan nog niet minder dan Maximilian Götz naast zich krijgt.
Luca Stolz,Jules Gounon en Kenny Habul
Luca Stolz,Jules Gounon en Kenny Habul
Na drie jaren bij Bentley is Jules Gounon al sinds 2021 succesvol met Mercedes in verschillende GT kampioenschappen en pakte de laatste twee jaren de titel in de GT World Europe endurance cup met het Franse Akkodis ASP team. Bovendien won hij driemaal de Bathurst 12 Hours. Voor 2024 netwist de Fransman de GT World Challenge Europe Sprint Cup voor Boutsen VDS samen met Maximilian Götz op de Mercedes-AMG GT3 met het nummer 9. De wagen komt natuurlijk uit in de Pro klasse, een tweede bolide wordt ingezet in de Silver klasse voor Cesar Gazeau en Aurélien Panis, twee races die vorig jaar al uitkwamen voor het team.

Roee Meyuhas/Cesar Gazeau/Aurélien Panis - Boutsen VDS
Roee Meyuhas/Cesar Gazeau/Aurélien Panis - Boutsen VDS
Ook in de endurance cup zet Boutsen VDS twee wagens in, maar daar is de rijdersverdeling nog niet voltooid. Zeker is dat één wagen in handen komt van het trio Roee Meyuhas/Cesar Gazeau/Aurélien Panis. De bezetting voor de tweede wagen wordt later bekend gemaakt.


Foto's: Boutsen VDS & R.I.P.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op donderdag 29 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons