van der Horst

Junior BRC: de ideale leerschool

Belgian Rally Championship
Belgian Rally Championship
De jonge talenten van het Junior BRC zullen zich in de East Belgian Rally ongetwijfeld kunnen uitleven. Op de natuurlijke en glooiende proeven in de Oostkantons maakt stuurmanskunst, het rijden van de ideale lijn en lef het verschil. De 13 KP's van de East Belgian Rally zijn de ideale leerschool. Met 8 jongeren aan de start, is deze manche van het Junior BRC dan ook goed bezet.
  • Skylimit Events
In het Junior BRC kan Andy Dewallef relax uitkijken naar de wedstrijd in Sankt-Vith. Met zijn Renault Twingo R1 heeft Dewallef zes uitstekende resultaten behaald, zodat hij voluit kan gaan op jacht naar bonuspunten. In R1 mag hij deze keer wel weerwerk verwachten van Sébastien Bedoret, die een knap debuut maakte in Roeselare, en Anthony Dovifat, die kiest voor een DS 3. Drie snelle jongeren die er een mooie strijd van kunnen maken..

Polle Geusens, tweede in de tussenstand, heeft geen keuze. Hij moet zoveel mogelijk punten scoren met de Ford Fiesta Ecoboost R2, maar in R2 is de concurrentie nog sterker. Joachim Wagemans toonde zijn snelheid met de Peugeot 208 R2 in Ieper en won vorig jaar in Sankt-Vith de Junior Award na een knappe wedstrijd, terwijl Guillaume de Ridder zich in de kijker wil rijden na een seizoen in Frankrijk. Tot slot zijn er nog twee Ford-piloten die kiezen voor een atmosferische Fiesta R2 om hun potentieel te showen: Gert-Jan Kobus en Tobias Brüls, die voor eigen publiek wil schitteren. Romain Delhez verschijnt aan de start met zijn Opel Adam.

BRC Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 25 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons