van der Horst

Kabouterrit: nabeschouwing van de organisatoren

De Kabouterrit. Het was een nieuwe naam op de VAS rittensportkalender maar het bleek een waardige opvolger van de vroegere Titanicrit. Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans in Touring en Bent Devreker en Yentl Roelants in Recrea waren de duo’s die hun naam mochten schrijven op deze eerste editie van het evenement binnen het regionale kampioenschap.
Het werd een wedstrijd met weinig drama. Water en kanalen, dat hadden uitzetters Jan Eysermans en Wim Poulmans beloofd met deze nieuwe rit, die passages kende langs Kasterlee, Geel, Olen, Lille, Vorselaar en Herentals. ‘Het mag al eens iets anders zijn’. Dat moeten Bent Devreker en Yentl Roelants hebben gedacht op zaterdagavond. De uiteindelijke winnaars in de categorie Recrea zetten zich, net als 53 andere deelnemers vanop de mooi gevulde parking van het Café
Pelleman op weg voor een tweedelige, nachtrit. Het duo voelt zich evengoed thuis op onverharde wegen, maar ruilde deze keer de 4x4 voor een VW Golf Mk2. De avond begon trouwens goed want na het eerste deel stonden zij op een tweede plaats, en met een totaal van 10 punten op gelijke hoogte met Kenny en Mats Leys op de Audi A4. Een schoonheidsfoutje dat ze echter recht zetten in het tweede deel waarbij Devreker en Roelants slechts twee luttele puntjes raapten. Kenny en
Mats noteerden 12 punten en dat bezegelde uiteindelijk hun lot. De zege ging naar Bent en Yentl, Kenny en Mats dienden genoegen te nemen met de tweede plaats terwijl Jurgen Nietveldt en Eddy De Houwer hun Ford Granada op de derde trede plaatsten.

In Touring haalden Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans met de Citroën C4 een duidelijke zege. Ze sloegen het gat in het eerste deel, met een mooie vijf punten. Daarmee hielden ze dan al het vader en dochter duo van Leo en Inge Rackham (Peugeot 205 GTi) achter zich. Die herpakten zich nog in het tweede deel, maar dienden met de opgelopen achterstand genoegen te nemen met de tweede plaats. Jelle Campforts en Steven Dionys zetten met een regelmatige en mooi verdeelde puntenlast hun Skoda Octavia op de derde plaats en zorgden daarmee voor een podium dat voor 100% aan RT Titanic toekwam. Een mooi thuissucces voor de club.

De Kabouterrit beet de kop af van het 2024 VAS Rittensport kampioenschap, maar voor het vervolg is het nu wel even wachten. De volgende wedstrijd is er immers pas met de Halloweenrit op 26 oktober. De Gapersrit (9 november) en de Nachtravenrit (14 december) sluiten vervolgens het kampioenschap af.

Jelle Devreker, met Yentl Roelants winnaars in Recrea

“De 1ste kabouterrit was een toffe rit met heel wat potentieel in zich voor de komende edities. Het roadbook was creatief opgesteld met uitdagende stukken, waar mijn co-pilote haar werk mee had. Na het eerste deel hadden we door een goed verborgen kapel behoorlijk wat tijd verloren, maar we hadden weinig fouten gereden. Het tweede deel ging vlot, we waren goed op elkaar afgestemd en kwamen op tijd aan de finish. Kortom, een leuke rit in onze thuisstreek waarbij mijn vrouw, als co-pilote, zichzelf heeft overtroffen want ze had al een erg lange tijd geen Rittensport meer gereden! Hartelijk dank aan de organisatie van Titanic voor deze rit en hopelijk tot een volgende editie.”

Han De Bock, secretaris van RT Titanic, met Filip Dierckx 8ste in de klasse Touring

“Na enkele jaren heb ik me samen met piloot Filip Dierckx nog eens gewaagd aan een goede, oude Rittensportwedstrijd met deze Kabouterrit. Het eerste, zeer pittige gedeelte leverde ons een mooie zesde stek. Daarna vielen we wat terug in het tweede deel om uiteindelijk als achtste te eindigen in de Touring klasse. Als gelegenheidsdeelnemer tus-
sen de meer ervaren routiniers ben ik hier zeker tevreden over. Het was een leuke en goed georganiseerde wedstrijd. Bedankt aan parcoursuitzetters Jan Eysermans en Wim Poulmans en alle vrijwilligers!”

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op donderdag 4 april 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons