van der Horst

24H Le Mans: Koen Wauters dan toch niet naar Le Mans

Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Koen Wauters zal niet aan de start komen van de 24 uren van Le Mans, dat wist de krant “Het Nieuwsblad” aan de vooravond van de persvoorstelling van het Boutsen Ginion Racing te melden. Het team van oud-F1 rijder Thierry Boutsen had eerder op het jaar de naam van Koen Wauters opgegeven als rijder van zijn ORECA LMP2 bij de persvoorstelling van de beroemdste etmaalrace van de wereld. Koen Wauters testte eveneens een van de McLaren MP4-12C’s van het team gedurende de tweedaagse testsessie voor de Blancpain Endurance Series eerder dit jaar.
  • St. Paul
Verbazing alom toen bij de persvoorstelling van de 24 uren van Le Mans het Boutsen Ginion Racing de naam van Koen Wauters opgaf als hoofd- en voorlopig enige rijder van de ORECA-03 LMP2 van het team. Deelnemen aan de Le Mans race was al lang een droom van de piloot/zanger en Koen Wauters had echt de intentie om dit jaar die wens waar te maken. Hij contacteerde zelfs een Belgische collega piloot om team te vormen met hem. Vandaag liet zijn Manager, Cindy Terrière, echter aan het Nieuwsblad weten dat de Clouseau frontman zijn deelname zal moeten uitstellen tot later.

Terrière verklaarde dat de zanger het actueel te druk heeft met TV-opnames alsook met het inblikken van een nieuwe CD en alzo geen tijd kan vrijmaken om deel te nemen aan voorbereidende wedstrijden zoals door het reglement verreist wordt. Dat de manager niet veel kaas gegeten heeft van de autosport, blijkt evenwel uit volgende opmerking: “we hebben deze rally (sic.) uit zijn agenda moeten halen”. Misschien moet er toch eens iemand uitleggen dat er een verschil bestaat tussen de Zuid-Amerikaanse woestijnen en de rechte lijn van Hunaudières. Of de test met de Boutsen Ginion McLaren GT3 nog een vervolg kent, komen wij mogelijk te weten op de officiële persvoorstelling van het team op donderdag 28 maart 2013.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 28 maart 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons