van der Horst

Luca di Montezemolo stopt als baas van Ferrari

Luca di Montezemolo
Luca di Montezemolo
Na dagen van speculatie in de media en ontkenning door de man zelf, kondigde Luca Cordero di Montezemolo zonet aan dat hij aftreedt als CEO van Ferrari. De Italiaan stond bijna 23 jaar aan het hoofd van het Steigerende Paard en grijpt de op til staande organisatorische wijzigingen van de Fiat Chrysler Automobiles groep aan als reden voor zijn ontslag, al gaf Sergio Marchionne, CEO van moederbedrijf FIAT, recent nog aan dat de prestaties van de F1-stal ondermaats waren. Na het ontslag van Stefano Domenicali begin dit jaar, rolt er dus opnieuw een kop bij Ferrari.
  • Dreamdrive
Luca di Montezemolo
Luca di Montezemolo
De Raad van Bestuur van Ferrari komt morgen, 11 september, samen om de resultaten van het eerste deel van 2014 te bekijken. Dit, gekoppeld aan de kritiek van Marchionne afgelopen weekend, was reeds een veeg teken. De kans bestaat trouwens dat de Italiaans-Canadese Marchionne de taken van di Montezemolo zal overnemen, al is dat absoluut nog geen zekerheid. De visies van beide heren over het leiden van het merk Ferrari verschilden overigens danig de laatste tijd. Zo wilde di Montezemolo Ferrari eerder exclusief houden, terwijl Marchionne de productie en omzet van het merk flink wilde verhogen.

Onder de leiding van de ondertussen 67-jarige Italiaan vertienvoudigde de omzet van Ferrari waarbij ook de verkopen meer dan verdubbelden. In zijn afscheidsrede bedankte Luca di Montezemolo uitvoerig de Ferrari-werknemers, dealers, klanten, partners en fans.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 10 september 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons