van der Horst

Macau F3: Kwalificatierace: Zege voor Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
De Zweed Felix Rosenqvist heeft zaterdag in Macau de formule 3 kwalificatierace gewonnen voor zijn ploegmaat bij Mücke Motorsport Lucas Auer en Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin). Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) zag zijn race al eindigen na vier ronden, de Nederlander had nochtans een superstart genomen en was opgeschoven van de vijfde naar de tweede plaats, maar maakte een foutje en belandde in de bandenmuur.
  • STX Motorhomes
Rosenqvist startte van op de pole, maar werd al snel voorbijgegaan door Lucas Auer en moest even later nog een plaats afstaan aan Max Verstappen die sterk kwam opzetten. In de vierde ronde belandde Verstappen in de bandenmuur en wanneer daarna Mac Leod ook van de baan ging, werd de safety car naar buiten gestuurd. Na drie ronden werd het veld terug los gelaten en Rosenqvist wist zijn teamgenoot te verrassen en pakte de koppositie. De Zweed bouwde een kleine voorsprong uit en reed verder ongestoord naar de overwinning.  

Lucas Auer - Mücke Motorsport
Lucas Auer - Mücke Motorsport
Lucas Auer behield de tweede plaats en Blomqvist wist de laatste podiumplaats in te palmen voor Esteban Ocon (SJM Theodore Racing by Prema). Roberto Merhi (Double R Racing) klom nog op naar de zesde positie achter Nick Cassidy (Three Bond with T-Sport).




Macau F3 2014 - Uitslag kwalificatierace:

01. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) 10 ronden in 27:11.512
02. Mucas Auer (Mücke Motorsport) +0.935
03. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +2.494
04. Esteban Ocon (SJM Theodore Racing by Prema) +3.657
05. Nick Cassidy (Three Bond with T-Sport) +4.544
06. Roberto Merhi (Double R Racing) +6.650
07. Nicholas Latifi (SJM Theodore Racing by Prema) +7.429
08. Jordan King ((GR Asia with Carlin) +7.857
09. Felix Serralles (Team West-Tec F3) +8.419
10. Stefano Coletti (Eurointernational) +9.391

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 15 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons