van der Horst

Magnussen in de plaats van Maldonado? - Renault ontkent gerucht niet

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen
Kevin Magnussen, de ex-McLaren rijder die vorig jaar op zijn verjaardag ontslagen werd, zou in gesprek zijn met Renault om de Venezolaan Pastor Maldonado dit seizoen mogelijk te vervangen. Twee dagen was de jonge Deen te gast in het fabriek te Enstone om te onderhandelen met de leidinggevenden; dit meldden verscheidene Britse media eerder deze week.
Pastor Maldonado - Lotus
Pastor Maldonado - Lotus
Renault heeft de groeiende speculatie over een nakend ontslag van Pastor Maldonado niet ontkend. De Britse krant Telegraph meldde eerder dat er duidelijk problemen zijn met Maldonado's sponsor PDVSA. De Venezulaanse staatsoliemaatschappij zou al enkele maanden laat zijn met hun betaling aan het team.

Om die reden kan Renault beslissen om het contract met Maldonado te beëindigen en Magnussen zou de eerste keuze zijn om hem te vervangen. Zeker nadat de de 23-jarige Deen vorige week genoot van een rondleiding door het fabriek in Enstone.

“Het is slechts speculatie op het moment”, aldus een woordvoerder van het voormalige Lotus team. “We hebben een contract met Pastor en dat is de huidige situatie. Wie weet wat er nog kan gebeuren voor Australië. Op dit moment gaan we verder met Pastor en Jolyon Palmer.”

Volgens Deense media heeft Magnussen een nieuwe sponsor gevonden, namelijk het Deense Bestseller A/S textiel retailbedrijf, eigenaar van verschillende merken zoals Jack & Jones.

Foto's: Niels Vaecken Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 14 januari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons