van der Horst

McLaren Honda klaar om eerste meters te rijden

Honda F1 krachtbron 2015
Honda F1 krachtbron 2015
Vandaag vrijdag zal de nieuwe Honda F1 motor zijn eerste meters maken, de Japanse krachtbron werd ingebouwd in een McLaren MP4-29 chassis. De alzo tot MP4-29H omgedoopte wagen zal zijn eerste meters afleggen op het circuit van Silverstone waar McLaren een promotiefilm opneemt die de samenwerking tussen het Britse merk en de Japanse constructeur in de kijker stelt.
Het is de bedoeling dat de McLaren MP4-29H, uitgerust met de V6 1.6l turbo hybride Honda motor, een honderdtal kilometers zal afleggen in het kader van een 'promotie dag'. De ingenieurs hopen dat de test nuttige data zal opleveren die gebruikt kan worden bij de ontwikkeling van de McLaren MP4-30, die volgend jaar de eer van het merk zal moeten verdedigen in het wereldkampioenschap formule 1. Aangezien het geen officiële testsessie betreft mag er geen gebruik gemaakt worden van racebanden, en maximaal 100 kilometer worden afgelegd.

McLaren-Honda MP4/5
McLaren-Honda MP4/5
Na deze gelimiteerde testsessie zal de wagen naar Abu Dhabi verscheept worden waar verder ontwikkeld zal worden bij de naseizoen testen. Testpiloot Oliver Turvey zal in Silverstone het stuur nemen van de MP4-29H. Daarnaast brengt McLaren ook twee oude formule 1 wagens uit het Senna-Prost tijdperk mee, deze zullen ook de baan opkomen en mee figureren in de film gewijd aan de McLaren-Honda samenwerking.

Foto's: Honda F1



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 13 november 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons