van der Horst

Melbourne: Isack Hadjar neemt revanche in de hoofdrace

Isack Hadjar
Isack Hadjar
Zaterdag verloor hij nog de zege in de sprintrace na een tijdstraf, maar zondag nam Isack Hadjar (Campos) op eclatante wijze revanche door overtuigend de hoofdrace te winnen. Paul Arton (Hitech) en Zane Maloney (Rodin) mochten mee op het podium. Amaury Cordeel (Hitech) startte van op de negentiende plaats en wist tijdens de race enkele plaatsen goed te maken. Uiteindelijk kwam onze landgenoot als twaalfde over de meet.
Ditmaal verliep de start zonder problemen op een slipper van Stanek na en Dennis Hauger (MP Motorsport), van op de pole gestart, pakte de leiding voor Kimi Antonelli (Prema). Er ontspon zich een duel tussen de twee leiders, niet voor lang echter want zijn waren vertrokken op soft rubbers die al snel sleten. Kush Maini (Invicta) kon alzo de leiding overnemen terwijl Hauger vlak na het wisselen van rubbers de controle over zijn wagen verloor en in de muur belandde. Onmiddellijk kwam de safety car de baan op.

Terwijl de rijders die op medium rubbers gestart nu vooraan terug te vinden waren kwam Hadjar, op dat ogenblik op de zevende plaats, binnen voor medium rubbers. Het juiste moment bleek later want wanneer Maini, Crawford en Correa zich op twee ronden van de finish eindelijk naar de pits begaven voor verse rubbers, werd Hadjar plots ruimschoots leider. Aron werd tweede terwijl Antonelli op het einde zijn derde plaats nog kwijtspeelde aan Maloney, die leider blijft in de tussenstand. Ritomo Miyata (Rodin Motorsport) sloot de top vijf af. Richard Verschoor (Trident) pakte de zesde plaats voor Rafael Villagómez (Van Amersfoort Racing), Victor Martins (ART GP), Oliver Bearman (Prema) en Jak Crawford (DAMS).

Foto: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons