van der Horst

Néstor Girolami vervoegt Michelisz en Azcona bij BRC Hyundai N Squadra Corse

Nestor 'Bebu' Girolami - BRC Hyundai N Squadra Corse
Nestor 'Bebu' Girolami - BRC Hyundai N Squadra Corse
BRC Hyundai N Squadra Corse runt dit seizoen niet twee maar drie Hyundai Elantra N TCR in de Kumho FIA TCR World Tour waarmee het team zijn kansen op de teamtitel beoogt te vergroten. Regerend kampioen Norbert Michelisz en Mikel Azcona (WTCR-kampioen in 2022), krijgen dit jaar Néstor Girolami als BRC-teamgenoot naast zich. De snelle, 34-jarige Argentijn reed sinds 2019 voor Honda maar vervoegt dus nu het Hongaars-Spaanse rijdersduo dat er resp. reeds zes en twee seizoenen bij BRC heeft op zitten.
  • LTF
 “Ik ben ontzettend blij om bij Hyundai en BRC aan te sluiten" weet 'Bebu'. "Verhuizen naar een nieuw merk en dito team is een uitdaging, maar één waar ik erg enthousiast over ben. Er is de nodige druk, maar ik denk dat ik meteen mijn stek binnen het team zal vinden en dadelijk voor de overwinningen kan strijden. Doel is om de rijderstitel te behalen en samen met Norbi en Mikel deel uit te maken van de strijd om de teamtitel.”

Julien Moncet, projectmanager van Hyundai Motorsport Circuit Racing: “Girolami's staat van dienst en ervaring in de TCR-competitie plaatsten hem bovenaan onze lijst om onze betrokkenheid bij de serie te vergroten. We weten dat hij perfect in het team met Norbi en Mikel zal passen. We beogen dit jaar zowel de rijders- als de teamtitel".

In de vier seizoenen dat Girolami voor Honda Motor Sport reed, claimde de Zuid-Amerikaan zestien podiumplaatsen waaronder zeven zeges. In 2022 schopte hij het tot vice FIA WTCR-kampioen achter Yann Ehrlacher.

Foto's: WSC Groep / Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op woensdag 13 maart 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons