van der Horst

Nika Racing in zee met Japanner Yukinori Taniguchi

Yukinori Taniguchi
Yukinori Taniguchi
Recent raakte bekend dat het Zweedse Nika Racing ook in 2014 in het WTCC actief blijft. Gisteren gaf het team van Nicklas Karlsson ook de naam vrij van de rijder waarmee het dit seizoen in de TC2-klasse aanzet. Yukinori Taniguchi zal een volledig seizoen voor het Zweedse team rijden en da's geen première want de Japanner betwistte vorig jaar reeds de finaleraces in Macau aan het stuur van de ex-Nykjaer Nika Racing Chevrolet Cruze.

Michel Nykjaer
Michel Nykjaer
Nadat hij in 2010 en 2011 reeds met Bamboo Engineering-Chevrolet's had geracet, vonden we de 45-jarige Japanner uit Hiroshima in 2013 bij maar liefst drie verschillende teams terug. Voor zijn thuisrace in Suzuka opteerde de succesrijke zakenman, ontwerper van games, voor Wiechers-Sport waar hij de BMW van Fredy  Barth overnam. In Shanghai zagen we hem aan het werk aan het stuur van een door Campos Racing ingeschreven SEAT Leon om dan in Macau aan te kloppen bij Nika Racing. Daar bemande hij de Chevrolet Cruze waarmee Michel Nykjaer eerder een beresterk seizoen met o.m. twee overwinningen had afgewerkt maar vervolgens om budgettaire redenen moest afhaken.

e06408864e72e4fe27a0a2dccb7e907da58275b3.jpg
Het blijft nog even gissen welke wagen Nika Racing voor de Japanner klaarstoomt. Logischerwijze werkt het team met de Chevrolet verder, al wordt hiervoor ook op één van de drie Honda Civic's getipt die we vorig jaar aan het werk zagen. Het Honda Racing Team JAS zou bij het FIA Touring Car Committee echter geen vernieuwing van de eerder bekomen weavers of jokers hebben aangevraagd, nodig om dit seizoen in TC2 te kunnen aanzetten. Zulks gebeurde wel voor de SEAT Leon, de BMW 320 TC én de Chevrolet Cruze 1.6T.

Foto's: Hans van Onsem & FIA WTCC
 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 26 maart 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons