van der Horst

Nissan trekt stekker uit LMP1-programma

#23 Nissan GT-R LM Nismo
#23 Nissan GT-R LM Nismo
Nissan maakte vandaag bekend dat het volgend jaar niet zal deelnemen aan het FIA WEC-kampioenschap en Le Mans. De Japanse constructeur kende dit seizoen heel wat problemen met hun GT-R LM, die erg innoverend was met de motor voorin, een tot dan toe ongezien kenmerk voor een LMP-1. De wagen diende normaal het hele seizoen in het WEC af te werken maar kwam uiteindelijk alleen tijdens de 24 Heures du Mans in actie.
#23 Nissan GT-R LM Nismo
#23 Nissan GT-R LM Nismo
Heel wat problemen zorgden ervoor dat Nissan zonder echte racekilometers naar Le Mans trok, nadat het de openingsraces in Silverstone en op onze eigen omloop van Spa moest laten schieten. Het optreden in de Franse klassieker werd dan ook een beschamende vertoning: de wagens hadden het tijdens de kwalificaties zowaar moeilijk om de chrono's van de LMP2's te benaderen en tijdens de race dook het ene probleem na het andere op. Eén wagen bereikte wel de finish maar had zo'n grote achterstand dat deze niet werd opgenomen in de einduitslag.

Nissan GT-R LM NISMO
Nissan GT-R LM NISMO
Nissan kondigde na Le Mans aan dat ze dat hele weekend zonder ERS-systeem reden omwille van betrouwbaarheidsproblemen en niet meer in actie zouden komen in het WEC tot er een oplossing gevonden werd. Uiteindelijk zagen we de Japanners niet meer terug in de vijf afsluitende manches en kwam er vandaag dan officieel een einde aan hun avontuur. De mededeling zegt dat de vooropgestelde ambities niet konden worden bereikt en dat de Japanse constructeur zich nu focust op langetermijnplannen in de autosport.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op dinsdag 22 december 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons