Nürburgring: Weer Lance Stroll in race 2

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll (Prema Powerteam) blijft de overwinningen maar opstapelen, na zijn zege eerder op de dag won de Canadees nu ook de tweede race voor het FIA F3 European Championship op de Nürburgring, zijn negende overwinning al dit jaar. Maximilian Günther (Prema Powerteam) had in het begin van de race de leiding in handen maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegnover zijn ploegmaat. Joel Eriksson (Motopark) pakte de laatste podiumplaats.
Podium race 2 Nürburgring
Na een woelige openingsronde waarin Nick Cassidy (Prema Powerteam), Ben Barnicoat (HitechGP) en George Russell (HitechGP) al definitief de strijd moesten staken kwam de safety car de baan op. Vijf ronden later werd de race weer opgestart, Günther die in de eerste ronde voorbij Stroll was gegaan lag dan op kop. De Duitser kon de Canadees niet afschudden  en in de zeventiende ronde ging Stroll zonder al te veel problemen voorbij zijn teamgenoot.

Na de twee Prema Powerteam rijders kwam Eriksson als derde over de finishlijn, Ralf Aron (Prema Powerteam) en Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) maakten de top vijf vol. David Beckmann (kfzteile24 Mücke Motorsport) finishte als zesde voor Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), die betrokken was bij de aanrijdingen in de eerste ronde. Verder in de top tien volgden nog Sérgio Sette Câmara (Motopark), Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) en Niko Kari (Motopark).

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 10 september 2016.