van der Horst

Oschersleben: Jack Aitken pakt ook de winst in de eerste DTM race

Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Vertrokken van op de pole heeft Jack Aitken (Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3) in Oschersleben de eerste race van het 2024 DTM seizoen gewonnen. Toch leek de zege weggelegd voor Marco Wittmann (Schubert Motorsport BMW M4 GT3), maar op enkele minuten voor het einde van de wedstrijd maakte technische averij een einde aan de zegetocht van de BMW.
  • LTF
Aitken was het best gestart en nam dan ook resoluut de leiding van de race voor Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3). Inhalen op Oschersleben is moeilijk dus de Brit leek op weg naar een gemakkelijke zege. Maar het raceverloop sloeg om bij de verplichte pitstop, Marco Wittmann, nochtans pas als negentiende vertrokken, stelde zijn bandenwissel zo lang mogelijk uit. Toen hij toch de pits in kwam werd er juist een full course Yellow gegeven. Daarvan kon Wittmann profiteren om de leiding te pakken tot de mechaniek hem in de steek liet. Aitken won voor Bortolotti en Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3).

Foto: ADAC Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 27 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons