van der Horst

Pasquale di Sabatino vult tweede Team Engstler-zitje in

Pasquale di Sabatino
Pasquale di Sabatino
Precies veertien dagen scheiden ons nog van de seizoensopener in Marrakech en stilaan worden de laatste nog vacant zijnde zitjes ingevuld. Met Pasquale di Sabatino weten we nu ook wie dit jaar teamgenoot wordt van teambaas Franz Engstler op één van beide BMW's 320 TC die het Duitse team in de TC2-klasse inzet. Di Sabatino is geen onbekende in de serie; reeds in 2012 racete hij in het FIA WTCC.

Pasquale di Sabatino
Pasquale di Sabatino
Na een niet meteen succesrijke carrière in karting, F.Renault 2.0, F3 en Auto GP streek de thans 26-jarige Italiaan in 2012 neer in het wereldkampioenschap voor toerwagens waar hij onderdak vond bij Bamboo Engineering. Daar werkte hij naast teamgenoot Alex MacDowall aan het stuur van een Chevrolet Cruze het Europese luik van zeven wedstrijden af. Die leverden hem  in totaal 12 punten op in de Yokohama Trophy. Door ziekte kon hij niet afreizen naar de meeting in het Braziliaanse Curitiba waar hij toen door Michel Nykjaer werd vervangen. Een forfait dat meteen ook het einde van zijn seizoen betekende.

"Deze come back naar het WTCC is een droom die bewaarheid wordt. Ik kijk er naar uit om naast een ervaren rijder als Franz Engstler aan de slag te kunnen en weet dat ik heel wat van hem kan opsteken. Na twee jaar van inactiviteit wordt het uiteraard opnieuw wennen!" aldus Di Sabatino in een reactie.

Met Di Sabatino kennen we nu vier van de zes rijders die dit seizoen voor de TC2-titel zullen strijden. Naast hogervermeld Engstler-duo tekenden recent ook Filippi (Campos Racing) en Taniguchi (Nika Racing) voor een volledig seizoen. Wie de beide resterende SEAT's Leon WTCC zal bemannen die Campos Racing eerder inschreef, komen we dra te weten.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 28 maart 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons