van der Horst

Patrick Dempsey kiest voor FIA WEC

cec56f5db3cd839475e425bd4cd872d5f4f3a83f.jpg
Amper een dag nadat Extreme Speed Motorsport zijn deelname met twee LMP2’s in het FIA WEC aankondigde, werd vandaag een tweede Amerikaanse project voorgesteld. Patrick Dempsey zal in 2015 namelijk de volledige FIA WEC-kalender afwerken in de GTE-Am-klasse. De Amerikaanse acteur zal er team vormen met Porsche-fabriekspiloot Patrick Long, met wie hij de voorbije twee edities van de 24 uren van Le Mans reeds samenwerkte. Joe Foster past voor het project en blijft zich focussen op de VS, het team is dan ook nog op zoek naar een sterke Silver piloot als derde man.
Patrick Dempsey
Patrick Dempsey
Na zeven jaar in de VS te hebben geracet, kiest Dempsey nu dus voor het Europese en wereldtoneel. Het merendeel van het personeel van zijn eigen team, Dempsey Racing, werd inmiddels aan de deur gezet en de equipe zal volgend seizoen dan ook geen Porsche 911 GT America inzetten in de GT Daytona klasse van het Tudor United Sportscar Championship.


24 Heures du Mans: De start en de eerste uren in beeld gebracht
De Porsche 911 RSR waarmee hij in actie komt in het FIA WEC wordt gerund onder de ‘Dempsey Proton Racing’ banner, waarbij het Duitse Proton Racing de technische kant van het verhaal voor zich neemt. Patrick Dempsey zal nog steeds aan de start verschijnen van enkele TUSC-wedstrijden, te beginnen met de 24 uren van Daytona en 12 uren van Sebring. Daarvoor zal hij een beroep doen op Wright Motorsports, waarmee hij afgelopen seizoen al samenwerkte. 

Foto's: Porsche AG & Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 20 november 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons