van der Horst

Paul Ricard: Triple voor BMW in Pre Qualifying

WRT - BMW M4 GT3
WRT - BMW M4 GT3
Waar we vanochtend nog twee Mercedessen bovenaan de tabellen zagen, was het deze namiddag BMW dat het commando tijdens de Pre Qualifying in Paul Ricard. Rowe Racing pakte de eerste en derde plaats, gescheiden door de WRT BMW #32 van Vanthoor, Weerts en Van der Linde. De besttijd van de Rowe BMW #998 (Farfus, Harper, Hesse) van 1:54.003 was wel een tiende van een seconde trager dan de tijd van de snelste Mercedes vanochtend.
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
De sessie werd op een kleine tien minuten van het einde stilgelegd na een crash van Sebastian Ogaard in de Comtoyou Aston Martin #12. Een gelijkaardige crash als die van Sam Dejonghe vanochtend: "Wat we bij Sebastian zagen is dat hij te veel kerbstone nam en zo de wagen verloor, maar inderdaad is zijn crash gelijkaardig aan de mijne vanochtend. Er lijkt dus wel een structureel probleem te zijn op de auto's, beide chassis kregen we pas vrij recent van Aston Martin."

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 6 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons