van der Horst

Qatar 1812 km: Peugeot #93 gediskwalificeerd

Peugeot Totalenergies - Peugeot 9X8
Peugeot Totalenergies - Peugeot 9X8
Terwijl het Porsche voor de wind ging tijdens de openingsronde van het FIA WEC in Qatar, eindigde de wedstrijd voor Peugeot Totalenergies in een drama. De Peugeot 9X8 #93 was op weg naar hun beste resultaat sinds de wagen zijn debuut maakte in 2022, maar door een vermoedelijk probleem met de brandstoftoevoer, dat opgelopen was tijdens hun laatste stop, bolde de wagen pas als zevende over de meet. Na de race ging het van kwaad naar erger want de stewards besloten om de wagen te diskwalificeren.
Terwijl Jean-Éric Vergne zo goed als stilviel, zette hij de wagen op de kant nadat hij over de eindstreep reed. Hierdoor geraakte de 9X8 niet tot in parc fermé, wat verplicht is na de race. Bovendien was het niveau van zijn ERS onder de toegestane BoP-limiet geraakt. Deze beide inbreuken op het reglement waren voor de stewards genoeg om de wagen te diskwalificeren. Hiermee schuift iedereen na plek zeven een plaatsje op en pakt de Proton Competition Porsche de laatste punten die toebedeeld werden aan de tiende pek.

Foto: Racing International Photography/Shameem Fahath



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zondag 3 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Qatar 1812 KM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons