van der Horst

Saoedi-Arabië: Bijna perfect weekend voor Doriane Pin in F1 Academy - Maya Weug tweemaal op het podium

Podium 2024 F1 Academy Saoedi-Arabië
Podium 2024 F1 Academy Saoedi-Arabië
Dit weekend stond niet alleen Formule 1 en de Formule 2 in de kijker in Saoedi-Arabië, ook het tweede seizoen van de F1 Academy werd er op gang getrokken. Daar was er maar één naam die het weekend domineerde: Doriane Pin (Prema). De Française behaalde beide poles en won beide wedstrijden, totdat men haar na de laatste race een tijdstraf van 20 seconden gaf waardoor de winst in de tweede race naar Abbie Pulling (Rodin) ging. Ook de twee dames met Belgische roots kwamen in actie, Maya Weug (Prema) vond tweemaal de weg naar het podium.
Dat Pin snel is in sportwagens, wisten we ondertussen al, maar dat ze dit ook zou zijn in een éénzitter werd pas eind vorig jaar duidelijk bij haar debuut in F4 SEA. Het leverde haar een zitje in de Mercedes Academy op en een plaats in het F1 Academy kampioenschap; zij bedankte Toto Wolff en co met twee poles en winst op vrijdag. Maar cadeau kreeg ze het niet, want zij werd telkens opgejaagd door een sterke Pulling. Na een safety car periode verloor Pulling in de eerste race de voeling met de Française, maar zij kwam terug en strandde op iets minder dan negen tiende seconde van Pin. De derde plaats ging dan weer overtuigend naar Maya Weug, al was dat wel op respectable afstand van de twee tenoren.

Ook in de tweede wedstrijd waren Pin en Pulling de voornaamste protagonisten, waarbij de Mercedes-pilote opnieuw de betere was. Maar later op de avond volgde er een domper op de winst, want Pin werd bestraft met maar liefst 20 seconden. Zij had immers niet door dat de wedstrijd gedaan was en reed verder en kwam zo tweemaal over de finishlijn. Hierdoor kreeg Pulling de overwinning toebedeeld, voor Weug en Nerea Marti (Campos), terwijl Pin terugviel naar plaats negen.

Tot slot was ook Aurelia Nobels (ART Grand Prix) van de partij, al was het voor haar een weekend met twee gezichten. Vrijdag behaalde zij nog de achtste plaats, terwijl de Braziliaanse met Belgische roots de finish niet haalde op zaterdag.

Nu krijgen de dames rust tot begin mei, wanneer zij terug in actie komen tijdens de Grote Prijs van Miami.

Foto: F1 Academy



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons