van der Horst

Škoda wil titel verlengen en zesde zege boeken in Ieper

Freddy Loix en Johan Gitsels
Freddy Loix en Johan Gitsels
Škoda België heeft ambitie. Het wil met Freddy Loix en Johan Gitsels voluit gaan voor een titelverlenging en een nieuwe zege in de Rally van Ieper. Geen makkelijke opdracht gezien Fast Freddy het nog steeds moet doen met de ‘oude’ Fabia Super 2000 tegen het R5 geweld. Komend weekend wordt met de Rally van Haspengouw het Belgisch Kampioenschap Rally seizoen 2015 op gang geschoten; een eerste krachtmeting tussen de regerende kampioen en de zware oppositie.
  • LTF
Loix-Gitsels - Skoda Fabia S2000
Loix-Gitsels - Skoda Fabia S2000
Vincent Struye, marketing manager Škoda België is duidelijk. “We hebben dit jaar twee doelen vooropgesteld. Het eerste doel is een tiende zege van Loix in de rally van Ieper, zijn vijfde met een Škoda Fabia. Mocht hij daar in slagen, dan zou dat de zesde opeenvolgende zege van Škoda in Ieper betekenen, want in 2012 won Hanninen met een Škoda Fabia Super 2000. Het tweede doel is om net als vorig jaar het kampioenschap te winnen. Ik besef dat dit eenvoudiger gezegd dan gedaan is, maar er zijn toch enkele dingen die in ons voordeel spelen”.

Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
Aan Freddy Loix zelf zal het in ieder geval niet liggen. De samenwerking tussen de ex-WRC-rijder, zijn co Johan Gitsels en het  BMA-Autosport van Bernard Munster was vorig jaar uitstekend, terwijl de Škoda Fabia S2000 een toonbeeld van betrouwbaarheid was. Loix zal dus het kampioenschap aanvangen met de S2000 en bij Škoda België hopen ze over de nieuwe en snellere Fabia R5 te beschikken.

Škoda Fabia R5
Škoda Fabia R5
“Dat hoeft niet meteen een nadeel te zijn”, aldus Vincent Struye. “De andere rijders moeten hun wagen nog leren kennen daar waar de Škoda Fabia Super 2000 géén enkel geheim meer heeft voor Freddy. Vanaf de TAC Rally, de derde wedstrijd van het kampioenschap, zal het écht knokken worden tot de nieuwe wagen er is. Eenmaal de Škoda Fabia R5 er is, verwacht ik weinig aanpassingsproblemen gezien het vele testwerk van Freddy en Johan. We mogen vol vertrouwen uitkijken naar het nieuwe seizoen.”

Foto's: Racing International Photography, Škoda & Willy Weyens



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons