van der Horst

Snelheidsbeperkingen op de Nordschleife weldra opnieuw verleden tijd

2015 VLN ADAC Westfalenfahrt Nürburgring
2015 VLN ADAC Westfalenfahrt Nürburgring
De snelheidsbeperkingen die eerder dit jaar werden ingevoerd op de Nürburgring Nordschleife nadat een toeschouwer verongelukte door een op hol geslagen Nissan, zullen in 2016 weer verdwijnen. Tot die conclusie kwam gisteren het overlegorgaan dat werd opgericht naar aanleiding van het incident. In totaal is er maar liefst sprake van 16 verschillende maatregelen die de veiligheid ten goede zouden moeten komen, waarvoor er bovendien een zeer breed draagvlak zou bestaan.
Een concreet overzicht van de maatregelen is er nog niet, al is meteen duidelijk dat de ingrepen vooral ter bescherming van de toeschouwers werden genomen. Zo zullen er op diverse plaatsen hogere FIA-hekken worden geplaatst, onder meer ter hoogte van het Döttinger Höhe rechte stuk om het verkeer op de parallelle openbare weg beter te beschermen. Bovendien zal de Schwedenkreuz sectie (tussen Flugplatz en Aremberg) een verboden zone worden, waar toeschouwers niet langer welkom zijn. 

De meest opvallende beelden uit 2013
Aan het tracé zelf lijkt vooralsnog niet te worden geraakt, al zal de asfaltlaag over een afstand van 500m worden afgeschraapt ter hoogte van Flugplatz om vervolgens alle oneffenheden weg te halen. Er zou sprake zijn van vijf bulten die zich de voorbije jaren hebben gevormd door intensief gebruik. Zeven van de zestien geplande maatregelen zullen gedurende de winter worden geïmplementeerd, vooraleer het seizoen weer van start gaat in het voorjaar van 2016. Op het eerste zicht blijken de maatregelen relatief bescheiden. Er zou ook sprake zijn van het invoeren van een standaardband voor GT3’s en andere bolides, in plaats van het confidentiële rubber dat momenteel gebruikt wordt, terwijl ook een beperking van de aerodynamische downforce op de snelste wagens wordt bestudeerd.

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 18 augustus 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons