van der Horst

Motegi: Voorbeschouwing Bertrand Baguette

Dit weekend wordt in Motegi de achtste manche van het Super GT500-kampioenschap afgewerkt. Voor Bertrand Baguette is dit een nieuw circuit. Dat zal hem er echter niet van verhinderen om aan het stuur van de Honda NSX van Nakajima Racing met hoge ambities naar deze laatste meeting van het seizoen te trekken.
Bertrand Baguette is al sinds 1 november in Japan aan de slag. Naast enkele promotionele activiteiten voor Honda, werkte hij in het kader van de voorbereiding op het slotweekend ook twee testdagen af.
“Omdat het door het reglement verboden is om op het circuit van de volgende manche te testen trokken we richting Okayama”, legt onze landgenoot uit. “Gedurende twee dagen hebben we de progressie van onze Honda NSX kunnen meten.”

Motegi, het Honda-circuit waarop Marc Marquez een maand geleden zijn tweede wereldtitel in MotoGP veroverde, is de enige omloop die Bertrand Baguette dit seizoen nog niet bezocht.
“Een beetje vreemd, inderdaad”, lacht de Belg. “Ik ken de infrastructuur in Motegi wel wat, want in 2010 reed ik hier in het kader van het IndyCar-kampioenschap. Toen was dat echter op de oval, en die heeft niets te maken met het gewone circuit. Vrijdag, tijdens de sessie die speciaal voor die gelegenheid aan het programma werd toegevoegd, kan ik dus voor het eerst kennis maken met het 4801 meter lange circuit. Dit gezegd zijnde, ik stap niet volledig in het ongewisse. In België heb ik op een simulator al wat de bochten van de omloop verkend en ik heb ook al heel wat onboardbeelden bekeken.”

Deze laatste afspraak van het seizoen heeft uiteraard ook een apart karakter.
“Iedere sportman wil het seizoen op een positieve noot afsluiten”, stelt Bertrand. “De meest recente prestaties van onze Honda NSX toonden aan dat we heel vooruitgang hebben geboekt. In Suzuka hadden we top-5 kunnen rijden. In Thailand zette ik de vijfde tijd in de kwalificaties en was ik aan het strijden om de vierde positie toen ik er naast werd getikt. Maar voor deze laatste meeting van het seizoen moeten we ook rekening houden met een nieuwe parameter: geen enkele wagen krijgt extra gewicht mee, alle succesballast werd verwijderd. De andere teams zullen ook op hun ervaring in Motegi kunnen rekenen, in tegenstelling tot Nakajima Racing.”

Eens de wedstrijd achter de rug, blijft Bertrand nog een tijdje in Japan.
“Op 23 november wordt ik verwacht op de Thanks Day die door Honda wordt georganiseerd. Dat is een dag die helemaal in het teken staat van de fans. Alle rijders die er officieel het merk vertegenwoordigen, zowel op twee als op vier wielen, zullen in Motegi aanwezig zijn voor een gezellige fandag. Er worden duizenden supporters verwacht. Ik kijk er nu al naar uit.”

Honda Motor Europe press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Super GT op donderdag 13 november 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons