van der Horst

Testdagen Jerez: dag 1: Jazeman Jaafar is als eerste aan zet

Jazeman Jaafar - ISR
Jazeman Jaafar - ISR
Een maand na de wintertesten in Motorland Aragon kwamen de Formule Renault 3.5 wagens in actie op het circuit van Jerez voor een laatste testserie voor de start van het seizoen. Jazeman Jaafar (ISR) zette op de eerste dag de snelste tijd neer in 1:26.840 en bleef Oliver Rowland (Fortec Motorsport) en Will Stevens (Strakka Racing) voor. Net als bij de wintertesten was er geen Belg op de baan te bespeuren terwijl onze Nederlandse buren met Nigel Melker, Meindert van Buuren en Beitske Visser konden rekenen op drie vertegenwoordigers.
  • STX Motorhomes
Er werd vandaag al druk getest op het circuit van Jerez waar in 2010 voor het laatst collectieve tests plaatsvonden. Matias Laine (Strakka Racing) voerde als eerste de tabellen aan maar werd al snel aan de top afgelost door eerst Norman Nato (DAMS) en daarna Carlos Sainz (DAMS). Even later klokte Jazeman Jaafar een ronde in 1:26.840, een tijd die niemand die dag nog zou verbeteren. Will Stevens (Strakka Racing) schoof op naar P2 voor Matias Laine en rookie Matthieu Vaxivière (Lotus).

In de namiddag liet Beitske Visser (AVF) zich weer eens opmerken door even de rest van het veld het nakijken te geven maar al snel werd haar chrono verbeterd door alweer Jazeman Jaafar alsook door Carlos Sainz. Met nog een half uur te gaan was het echter Oliver Rowland (Fortec) die definitief aan de top kwam postvatten, al was zijn tijd een fractie minder snel dan dewelke Jaafar in de ochtend neerzette. Marlon Stockinger (Lotus) en Carlos Sainz (DAMS) maakten de top drie van de namiddag vol. Over gans de dag ging de snelste tijd dus naar Jaafar voor Rowland, Stevens, Stockinger, Sainz en Sergey Sirotkin (Fortec). Nigel Melker was de snelste noorderbuur met een tiende tijd terwijl Meindert van Buuren (19de) en Beitske Visser (21ste) uiteindelijk achteraan het veld belandden.  

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op maandag 24 maart 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons