van der Horst

Tielt: Cherain op puntenjacht

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Komend weekend staat met de TAC Rally in Tielt de tweede manche van het divisie2 kampioenschap op het programma. Het is meteen ook de laatste rally waar rijders uit divisie1 punten kunnen sprokkelen. Onder meer Cédric Cherain komt daardoor aan de start, met de bedoeling opnieuw op kop te komen van het kampioenschap.
  • Powercars
Het is nog even wennen aan het nieuwe concept van het BRC, dat opnieuw gereduceerd werd tot zeven manches. Maar er mag ook gesprokkeld worden in één manche van het D2-kampioenschap. Onder meer kampioen Maxime Potty en Jos Verstappen zetten die joker reeds in in de Rallye des Ardennes, Cédric Cherain zet die troefkaart nu pas in. Niet onlogisch, want de vice-kampioen won er vorig jaar en start dan ook als topfavoriet in Tielt.

Bjorn Syx - Citroën C3 Rally2
Bjorn Syx - Citroën C3 Rally2
De grootste tegenstand zal ongetwijfeld komen van de thuisrijders Niels Reynvoet en Vincent Verschueren, al zal die laatste wel uit een ander vaatje moeten tappen dan de voorbije weken. Voor het podium zijn er meer outsiders, met onder meer Bjorn Syx, Frédéric Miclotte en Kurt Boone.

In de achtergrond mag er nog meer spanning verwacht worden, onder meer bij de GT's waar we uitkijken naar een duel tussen Patrick Snijers en Gunther Monnens. En ook de M-Cup komt aan de start. Zij kunnen ook punten pakken in D2, dus winst zal felbegeerd zijn. Mats van den Brand is uitgesproken favoriet in de M-Cup, maar voor winst in D2 krijgt met Steve Bécaert wel een taaie klant. De Juniors en de merkencups namen Tielt niet mee op de kalender.

In totaal zijn er amper 60 deelnemers. Er begint zich dus een trend af te tekenen in D2. Weinig teams lijken echt warm te lopen voor het kampioenschap. Tielt pakt echter ook uit met een regularity en uiteraard staan er opnieuw een pak slowly sideways aan de start, waardoor de site rond de Europahal alsnog goedgevuld zal zijn.

Het parcours kende enkele wijzigingen, maar de formule blijft gelijk met drie lussen van vier proeven, te beginnen in Schuiferskapelle. De eerste proef start even over negen uur. Rond half zeven kennen we de winnaar van de 49ste TAC Rally.

Foto: Davy Degryse en Sandro Delaere

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 4 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons