Valencia: Elite 2 race 2: Tweede overwinning op rij voor Neal Van Vaerenbergh

Neal Van Vaerenbergh - PK Carsport
Neal Van Vaerenbergh heeft zijn perfecte race van gisteren in de Elite 2 klasse vandaag nog eens over gedaan. Niemand kon de jonge Belg bedreigen die op die manier een tweede zege in twee races behaalde en ruimschoots aan de leiding komt in het kampioenschap. Maxime Dumarey, in de tweede wagen van PK Carsport, eindigde als vierde en daarmee schuift hij op naar de derde plaats in de tussenstand. Nathalie Maillet in de RCP-Marc VDS wagen tikte aan als zestiende terwijl de tweede wagen van het team met Denis Dupont niet aan de start verscheen.
Neal Van Vaerenbergh startte van op de pole en nam autoritair de leiding. Hij reed langzaam weg van de concurrentie tot een aanrijding tussen Pablo Gallego en Simone Lauretti leidde tot een neutralisatie van de wedstrijd en het veld terug bijeen bracht. Bij de herstart schoot Van Vaerenbegh opnieuw weg en overschreed de finishlijn met een voorsprong van 1.8 seconde op de tweede, Wilfried Boucenna. Marsilio Canuti behaalde de derde plaats na een fel duel met Maxime Dumarey en klom daarmee voor de tweede maal op het podium dit weekend. Phillip Lietz die ook nog aanspraak kon maken op de derde plaats moest zich tevreden stellen met de vijfde stek. Natalie Maillet (RCP-Marc VDS Toyota Camry) won opnieuw de Ladies Cup.