van der Horst

Van Lagen en Catsburg maken seizoen bij Lada Sport Rosneft rond

Nick Catsburg - Lada Sport Rosneft
Nick Catsburg - Lada Sport Rosneft
Lada Sport Rosneft-teambaas Viktor Shapovalov wil het Nederlands WTCC-duo Nick Catsburg-Jaap van Lagen behouden voor de vier wedstrijden die dit seizoen nog op de kalender staan. Dat meldde De Telegraaf gisteren. van Lagen vervangt binnen het Russisch-Frans team al langer James Thompson die bedankt werd voor bewezen diensten. Een zelfde lot onderging ook Mikhail Koslovskiy, de jonge Rus moest recenter zijn Lada-stuur afstaan aan Nick Catsburg, de winnaar van de 24U van Spa. Zeker van hun zitje waren beiden tot dusver niet.
  • St. Paul
Jaap van Lagen met ingenieur Marco Calovolo
Jaap van Lagen met ingenieur Marco Calovolo
Beide Nederlanders flankeren bij Lada vaste waarde Rob Huff en sinds hun komst doet het team het globaal ook merkelijk beter. Al zullen ook enkele recente updates van de toch al goed geboren Lada Vesta daar wellicht niet vreemd aan zijn. Catsburg die opgezet was met het goede nieuws testte vandaag overigens bij erg hoge temperaturen op thuisbasis Magny Cours, in navolging van Huff en Fransman Nicolas Lapierre die er de voorbije dagen reeds nieuwigheden op de Vesta uitprobeerden.

Binnen  exact 36 dagen neemt het WTCC de draad opnieuw op in het Japanse Motegi. Een première voor het wereldkampioenschap toerwagens dat de voorbije vier jaar telkens in Suzuka racete. Afgezien van de meeting in Shanghai wachten de deelnemers dit jaar overigens nog twee andere nieuwe bestemmingen: Buriram in Thailand en Qatar waar de finale bij kunstlicht wordt afgewerkt.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 5 augustus 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons