van der Horst

Vettel neemt Schumacher onder zijn vleugels

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel is beschermheer geworden van het ADAC F4 kampioenschap jaargang 2015, dat meldde het Duitse Bild eerder vandaag. Dit weekend gaat het nieuwe seizoen van start in Oschersleben, Duitsland.
“Ik ken een paar van de jonge rijders die dit jaar meedoen”, aldus de Ferrari-rijder. De Brit Harrison Newey, zoon van Red Bull Racing ontwerper Adrian Newey, maakt dit weekend zijn debuut in deze raceklasse. Vettel van zijn kant won al zijn vier wereldtitels met een door Newey neergepende bolide. De Duitser verwijst evenwel ook naar de 16-jarige Mick Schumacher, zoon van zijn vriend, mentor en Formule 1 legende Michael. “Het gaat hem goed”, aldus Seb over Mick. “En hij amuseert zich en dat is het belangrijkste.” De jonge Schumacher komt dit seizoen uit voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing.

“Het ganse rijdersveld is een sterke groep en dat voorspelt echt leuke wedstrijden”, vervolgde hij. “Het punt is om hun overstap naar deze categorie zo gemakkelijk mogelijk te maken.” De viervoudig wereldkampioen Formule 1 gaf recent nog toe dat hij de kans niet heeft gekregen om raad te vragen bij Schumacher Senior omtrent zijn keuze om naar Ferrari te gaan. “Ik denk dat ik zoiets het hardst heb gemist”, zei 27-jarige Duitser. “Gewoon omdat ik wist dat hij me de waarheid zou vertellen. Die eerlijkheid van hem elke keer hij mij advies gaf door de jaren heen was voor mij iets heel speciaal.”

Een officiële update over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher is er al enkele maanden niet meer geweest. Sinds zijn skiongeval eind 2013 probeert het Schumacher kamp vrij karig te zijn met informatie over zijn gezondheid. Volgens het Italiaanse Autosprint probeert manager Sabine Kehm nieuws over haar beroemde cliënt stil te houden.

Volgens het artikel is de stilte bij de Duitse en Zwitsere media het meest verrassend omdat ze in feite over meer bronnen beschikken. Blijkbaar zou Kehm systematisch juridische brieven verzenden met een waarschuwing om gerechtelijke stappen te zetten elke keer een krant nieuws verspreidde over de gezondheid van de Duitser. Autosprint vulde aan dat zelfs de medische staf bij Schumacher thuis verscheidene strenge clausules heeft moeten ondertekenen om hun stilzwijgen te garanderen.

Ronald Ooms - Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op donderdag 23 april 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons