van der Horst

Villorba Corse met Ferrari in Sprint en Endurance

Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Villorba Corse zet dit seizoen vol in op de Blancpain GT Series. Het Italiaanse team dat de voorbije seizoenen naam wist te maken in de International GT Open en er vorig jaar nog de titel veroverde, bevestigde vandaag een Ferrari 458 Italia GT3 in te zullen zetten in de Blancpain Endurance en Sprint Series.
In de uithoudingswedstrijden zal wagen in de Pro-Am Cup bestuurd worden door een volledig Italiaans trio, bestaande uit Francesco Castellaci, Stefano Gai en Andrea Rizzoli. Twee laatstgenoemden kwamen vorig seizoen al samen uit op een gelijkaardige wagen van AF Corse in de ELMS, waar ze tweede werden in de puntentelling voor de GTC-klasse. Francesco Castellaci is dan weer een vaste waarde in de SRO kampioenschappen. Hij werkte in 2012 het WK GT1 af bij AF Corse met onze landgenoot Enzo Ide en was vorig seizoen meermaals aan het werk te zien in de Blancpain Endurance Series voor verschillende teams.
 
Ook in de Sprint Series brengt het team onder leiding van Raimondo Amadio een Ferrari aan de start, ditmaal voor vaste waarde Andrea Montermini en de jonge Tsjech Filip Salaquarda, een duo dat zeker in staat moet zijn degelijke resultaten te rijden in het kampioenschap. De aankondiging van Villorba Corse houdt in dat de teller voor wat betreft het deelnemersaantal in de Sprint Series voorlopig op 17 wagens verdeeld over 6 verschillende merken staat:

Blancpain Racing (1 x Lamborghini)
Grasser Racing (2 x Lamborghini)
BMW Team Brasil (2 x BMW)
ROAL Motorsport (2 x BMW) 
HTP Motorsport (2 x Mercedes)
Villorba Corse (1 x Ferrari)
JMB Racing (1 x Nissan)
​Phoenix Racing (2 x Audi)
WRT (4 x Audi)

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 28 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons