Wallonie: Verstappen op en over Fernémont

Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen is leider na de openingsdag in de Rally van Wallonië., de tweede manche van het Belgische Rallykampioenschap. Hij ging na de middag op en over Adrian Fernémont. Maxime Potty sluit het virtuele podium na dag 1.
Adrian Fernémont - Citroën C3 Rally2
Jos Verstappen (Skoda) heeft er een geweldige namiddag op zitten aan de boorden van de Maas. De Nederlander boog zijn achterstand op Adrian Fernémont (Citroën) na de middag om en zet de gewezen kampioen op een achterstand van twaalf seconden na de openingsdag. Stéphane Lefebre (Skoda) viel weg na transmissieproblemen.

Ook de strijd om het podium woedt nog hevig. Maxime Potty (Citroën) rukte na zijn lekke band op naar de derde plaats. De regerende kampioen staat reeds een halve minuut in het rood. Potty moet wel uitkijken voor Cédric Cherain (Hyundai) en Niels Reynvoet (Citroën). Cherain reed na de middag lek en moet voor een tweede keer beginnen aan een inhaaljacht. Reynvoet zakte een beetje weg toen de tegenstanders een tandje hoger schakelden. Hij moet de vijfde plaats zelfs delen met John Wartique.

Bij de GT's blijft Kris Princen leider. Bij de junioren en in de Stellantis Cup blijft Tom Heindrics leider, met een kleine voorgift op Pierre-Emmanuel Brasseur die in uitstekende doen is.

Morgen zijn er nog negen proeven. Om 16 uur rijdt de winnaar over het podium in Jambes.

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 april 2024.