van der Horst

Williams ook in 2015 met Felipe Massa en Valtteri Bottas

Valtteri Bottas - Williams-Mercedes
Valtteri Bottas - Williams-Mercedes
Williams bevestigde vandaag in Monza dat Felipe Massa en Valtteri Bottas ook volgend jaar nog voor het Britse team zullen uitkomen. Na een dramatisch slecht seizoen 2013 kunnen de Williams bolides dit jaar terug meestrijden voor de podiumplaatsen en zowel Massa als Bottas lieten al enkele mooie resultaten optekenen. Williams heeft alle redenen om tevreden te zijn over de prestaties van zijn beide rijders en laat dit nu ook merken door hen al vroeg een contractverlenging aan te bieden.
  • Dreamdrive
Felipe Massa - Williams FW36
Felipe Massa - Williams FW36
Felipe Massa draait al een hele tijd mee in de formule 1 en start volgend jaar aan zijn dertiende seizoen in de koninginnenklasse. De rijder startte zijn carrière bij Sauber alvorens over te stappen naar Ferrari waar hij acht jaar zou blijven. Met het Italiaanse merk behaalde hij in 2008 nog de titel van vicekampioen. In 2009 werd hij in Hongarije het slachtoffer van een zwaar ongeval toen een losgekomen onderdeel van een voorliggende wagen hem volop trof in het vizier van zijn helm. Massa keerde het jaar daarop terug maar zijn prestaties bij Ferrari haalden niet meer het niveau van voorheen en dit jaar moest hij plaatsmaken voor Kimi Raikkonen. Deze winter vond de Braziliaan onderdak bij het team van Frank Williams.

Valtteri Bottas behoort al vijf jaar tot de Williams familie, de Fin was er drie jaar testrijder alvorens hij in 2013 promoveerde tot vaste rijder naast Pastor Maldonado. De Williams wagen bleek een mislukking maar de Fin scoorde toch 4 punten en wist het vertrouwen van het team te behouden. De huidige wagen doet het heel wat beter dan zijn voorganger en Bottas eindigde dit jaar met twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen al vier maal op het podium.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zondag 7 september 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons