van der Horst

Wolff: ”Uitspraken van Ecclestone uit de context gerukt!”

Susie Wolff - Toto Wolff
Susie Wolff - Toto Wolff
Voormalig Williams-testrijder Susie Wolff zegt dat F1-baas Bernie Ecclestone niet tegen vrouwen in de Formule 1 is, maar ze is wel van mening dat ze heeft bewezen dat vrouwen sterk genoeg zijn om in de sport mee te draaien; dat meldde BBC Sport vandaag. Eerder deze week overgoot de F1-baas zich nog met een vat vol controverse. De 85-jarige Brit zei dat vrouwen gewoonweg niet sterk genoeg zijn voor de F1. Ook orakelde hij dat Vladimir Poetin Europa zou moeten leiden en is hij van mening dat Donald Trump de meest geschikte kandidaat is om president te worden van de Verenigde Staten. En over het vluchtelingenproblematiek had hij het volgende te zeggen:”Immigranten hebben in ieder geval geen enkele bijdrage geleverd aan het Verenigd Koninkrijk.” Opmerkelijke uitspraken waarvan slechts het onderwerp over vrouwen in de sport een storm veroorzaakte in de media.
Susie Wolff - DTM Mercedes AMG C-Coupé
Susie Wolff - DTM Mercedes AMG C-Coupé
De opmerkingen van F1-baas Bernie Ecclestone over vrouwen hebben wat stof doen opwaaien.“Ik geloof dat vrouwen succesvol kunnen zijn in de Formule 1”, aldus Susie Wolff. “Een vrouw kan fysiek fit genoeg zijn om met een F1-wagen te rijden. Ik slaagde erin om een race afstand in Barcelona af te werken dus ik heb bewezen dat dit mogelijk is.” In 2012 ging Wolff bij Williams aan de slag na zeven jaar racen in het Duitse DTM-kampioenschap. Ze spendeerde drie seizoenen lang bij het team als test-en ontwikkelingsrijder, reed maar liefst vier vrije oefensessies mee in 2014 en 2015 en werd daarmee de eerste vrouw in meer dan twintig jaar die deelnam aan een GP-weekend. Wolff (die Dare to be Different oprichtte, een organisatie wiens doel het is om meer vrouwen aan te trekken in de autosport) benadrukt aan de BBC dat Ecclestone's uitspraken compleet uit de context zijn gerukt.

Derek Warwick & Bernie Ecclestone
Derek Warwick & Bernie Ecclestone
De 33-jarige vrouw van Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff liet verstaan afgelopen woensdag gesproken te hebben met de F1-baas naar aanleiding van diens controversiële uitspraken. “Zoals iedereeen dacht ik eerst: hoe kan hij zoiets gezegd hebben? Maar toen ik me erin verdiepte, bleken de citaten compleet uit de context te zijn gerukt. Het interview hierover duurde veel langer en zijn uitspraken waren niet zo slecht als ze klonken”, zei Wolff. “Ik ga het niet opnemen voor Bernie, maar we zijn het op bepaalde gebieden wel eens. Ik kan eerlijk zeggen dat hij mij altijd heeft gesteund in mijn weg naar de Formule 1. Het is niet eerlijk om te zeggen dat hij tegen vrouwen is in de Formule 1. Zoals hij ook zei in datzelfde interview zou het commercieel juist heel interessant zijn voor de sport om een vrouwelijke rijder te hebben”, concludeerde de voormalige Williams-testrijder.

Foto's: Georges De Coster & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 21 april 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons