Zandvoort: Prema Powerteam ongenaakbaar in de kwalificaties

Lance Stroll - Prema Powerteam
De Prema Powerteam rijders hebben de kwalificaties voor de wedstrijden voor het FIA F3 European Championship te Zandvoort volledig gedomineerd. In de eerste sessie pakten ze zelfs de drie beste tijden. Nick Cassidy pakte de pole voor de eerste race, Lance Stroll zal dan weer vooraan vertrekken in race 2 en 3.
Nick Cassidy - Prema Powerteam
Nick Cassidy was de snelste in de eerste kwalificatie met een rondetijd van 1:28.533. Met Maximilian Günther en Lance Stroll volgden twee Prema Powerteam rijders in het klassement nadat George Russell (Hitech GP) vijf plaatsen terug gezet werd, reen penalty voor een aanrijding met Eriksson op de Norisring . Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) werd zo the best of the rest.

De tweede kwalificatie sessie werd gedomineerd door Lance Stroll die zowel de pole voor de wedstrijd 2 als 3 pakte. De canadees klokte zijn snelste ronde in 1:28.762. Callum Ilott wist de tweede tijd op de tabellen te zetten, hij ging Nick Cassidy en Sergio Sette Camara (Motopark) vooraf. De grid voor de derde race, die bepaald wordt door de snelste tweede tijden, ziet Stroll op pole voor Camara, Maximilian Günther en Cassidy.