van der Horst

10H Zolder: Flemish Simsports GT4 dubbel aan het feest

Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Na een constante strijd tijdens de eerste vijf uur van de virtuele 10 Uur van Zolder, was ook het tweede wedstrijddeel niet anders. Toch was het Flemish Simsports GT4 dat met de eindoverwinning aan de haal ging. Senne Hulsmans, Diego Haems en Hans Poelmans hielden Torque Freak Racing La Source van Maarten Dekens en Dieter Aerts met 33 seconden achter zich. Daarenboven is het dubbel feest voor Flemish Simsports, gezien zij na 6 uur zeker waren van de titels in ZTC 1 en ZTC 3.
Torque Freak Racing La Source - Porsche Cayman GT4
Torque Freak Racing La Source - Porsche Cayman GT4
Nochtans liep het niet vlot voor de eindwinnaar. Senne Hulsmans kreeg problemen met zijn internetconnectie, waardoor hun strategie in het honderd liep. Daarnaast kwamen ze ook nog eens in aanraking met uitdagers Torque Freak Racing La Source, wat resulteerde in te veel incidentpunten en een drive-through. Ook Dekens en Aerts kwamen er niet ongehavend uit en moesten uiteindelijk vrede nemen met derde tweede plaats dit seizoen.

Derde in de eindstand is Dynamixx Racing GT4 met Kobe Claes, Cemil Yagizoglu en Jeromy Hessels. Het drietal kon zich terugknokken tot in dezelfde ronde als de leiders, maar hadden een pitstop tekort om nog mee te dingen voor de overwinning. Met deze uitslag is Flemish Simsports GT4 een mooie eindwinnaar, met 42 punten voorsprong op Torque Freak Racing La Source en 65,5 punten op Trackvelocity Racing van Bryan Crauwels, Maarten Kerfs, Andrew Derrick en Jaz Harvey.

Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
Flemish Simsports TCR - Audi RS 3 LMS
In ZTC 3 zette Flemish Simsports TCR de puntjes compleet op de i door zowel de punten na 6 uur, de winst en de snelste ronde op hun naam te zetten. Hierdoor haalden Keanu Borgonjon, Kim Beheyt en Anton Dupan het maximum van de punten. Aan de streep hadden zij een voorsprong van maar liefst drie ronden op BMS Motorsport ZTC met Stefan Calbrecht, Mike Goossens, Olivier Bultynck en Robin van Gog - dat tevens op de tweede plaats in de stand eindigde. Dynamixx Racing Blue besloot de race als derde, maar de derde plaats in de eindstand ging naar McDonald's Racing.

Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
Dynamixx Belcar Green - Mazda MX-5 Cup
In ZTC 4 werd het in de tweede helft van de race toch nog spannend voor de overwinning. Desopit Racing met Pierre-Yves de Soete en Kevin van der Wielen belaagden Dynamixx Racing Green continu en nam ook de meeste punten mee na zes uur met het oog op de jacht op de tweede plaats in de tussenstand. Toch konden zij geen vuist maken tegen Steven Dewulf, Steven van Opstal, Nick Puylaert en Daniel Ferreira. Wat wel lukte, was de tweede plaats in de eindstand inpalmen met een voorsprong van.... een half punt op de FW Racing Mazda van Frank Wilsens en Lieven op de Beeck.

Hiermee zit de allereerste virtuele Zolder Touring Cup er op en is het nu wachten tot het Allerheiligenweekend voor de virtuele 24H Zolder. Daar zal ook de top drie van elke klasse uit dit kampioenschap aanwezig zijn, om dan een week later gehuldigd te worden op Circuit Zolder in de marge van de echte 24 Uur van Zolder.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 12 juli 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons