van der Horst

12H Bathurst: Maranello Motorsports Ferrari is de snelste maar de pole gaat naar Mercedes

Allan Simonsen reed met zijn Maranello Motorsports Ferrari 458 de snelste ronde in aanloop van de 12 uren van Bathurst, maar hij bleek onder de gehanteerde normtijd van 2:06 gegaan te zijn waardoor de tijd geschrapt werd. Niet alleen verliest de Ferrari de pole, de wagen krijgt er nog een strafgewicht van 50 kg bij. De rijder die de normtijd het dichtst benaderde was Holdsworth in de Erebus Mercedes SLS met 2:06.2, wat hem dan uiteindelijk ook de pole opleverde. De Maranello Ferrari kreeg dankzij zijn tweedesnelste tijd toch nog de tweede startplaats toegekend op de grid voor de wedstrijd.
Snel gaan volstaat dus niet in Barthust men moet ook weten te doseren wanneer nodig en daar faalde Simonsen dus in. Hij ging te snel en de sanctie is dan ook bijzonder zwaar, geschrapte tijd en 50 kg strafgewicht erbij voor de race. Zo gaat de pole naar de Erebus Mercedes van Holdsworth, Slade en Hackett een tijd die al vlug in de eerste kwalificatiesessie werd neergezet. De Maranello Motorsports Ferrari van Simonsen/Salo belandt uiteindelijk op de tweede startplaats. De derde startplaats is eveneens voor een Ferrari, het Clearwater Racing exemplaar van Matt Griffin, Craig Baird en Mok Weng Sung, terwijl Peter Kox de JBS Swift Lamborghini naar de vierde startplaats stuurde. Het Belgische Level Racing, dat zijn Porsche inschreef voor Olivier Muytjens, Kurt Dujardyn, "Brody" en Philippe Richard, mag de start aanvatten van op de zesentwintigste plaats.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 9 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Bathurst.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons