van der Horst

12H Bathurst: Vanthoor: "Sneller dan andere wagens, maar viel niet aan"

Walkinshaw GT3 - Porsche 911 GT3 R
Walkinshaw GT3 - Porsche 911 GT3 R
De eerste GT3-race voor Laurens Vanthoor in Porsche-kleuren eindigde met een grote teleurstelling. Onze talentvolle landgenoot nam de start van de Bathurst 12 Hour en gaf na een puike stint het stuur van de Porsche 911 GT3 R #911 over aan Le Mans-winnaar Earl Bamber. Bamber kwam, op het ogenblik dat hij de race op de Panoramaberg leidde, bij het dubbelen in aanraking met een tragere bolide en beschadigde daarbij de stuurinrichting van de bolide. De opgave was al wat restte, waardoor derde rijder Kevin Estre zelfs niet aan rijden toe kwam. Laurens Vanthoor toonde zich teleurgesteld.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Tijdens de eerste ronden van mijn stint probeerde ik risico's te vermijden. Ondanks dat ik sneller was dan de wagens voor mij, viel ik niet aan. Slechts nadat de deelnemers hun plaats gevonden hadden, verhoogde ik het ritme wat. Alles ging goed, het was een goede start van deze moeilijke wedstrijd. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we niet konden finishen. In de aanloop naar de eigenlijke race, werkte het team perfect samen en hadden we alle kansen om ver bovenaan te eindigen", aldus Vanthoor in een reactie vanuit Australië.

Earl Bamber
Earl Bamber
Earl Bamber gaf toe dat de crash die tot de opgave zou leiden volledig op zijn conto te schrijven was. "Ik reed aan de leiding en wilde een trager voertuig inhalen. De rijder had mij blijkbaar niet gezien, stuurde in en hij raakte me. Mijn stuurinrichting was dermate zwaar beschadigd dat we de handdoek dienden te werpen. Het was duidelijk mijn fout. Ik was te ongeduldig, ik had langer moeten wachten en vind het spijtig voor het team. Het is echt jammer, want tot op dat punt liep alles op wieltjes voor ons."

Lees ook: Bathurst 12H: Maranello Motorsport Ferrari wint na late crash Mercedes

Foto's: Porsche AG & D'IeterenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 5 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons