van der Horst

12H Sebring: Audi vaardigt twee R18 e-tron quattro af

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Audi viseert een elfde zege in de 12 Hours of Sebring en besluit om dat doel te bereiken twee R18's de trip naar Florida te laten maken. Het is de laatste kans voor het merk met de vier ringen om in een LMP1 de kroon te grijpen, want vanaf volgend jaar wordt de grootste proto-klasse immers geweerd uit de wedstrijd. De beide Audi's aan de start zullen evenwel geen identieke wagens zijn; slechts één R18 zal volgens Audi namelijk in 2013 specificatie staan.
André Lotterer
André Lotterer
De twee Audi R18 die afzakken naar de voormalige luchtmachtbasis in Sebring zullen beide hybrides zijn, alleen zal Audi Motorsport naar eigen zeggen slechts één model van het gesloten prototype voorzien van de laatste updates. Geen André Lotterer overigens tijdens de seizoensopener van de American Le Mans Series; de Japans-Belgische Duitser is tijdens het raceweekend in Sebring zelf in Japan, meer bepaald op de omloop te Okayama voor tests. André Lotterer blijft echter aan boord bij de troepen van Dr. Wolfgang Ullrich. Hij zal als het goed is het ganse seizoen FIA World Endurance Championship afwerken in de Audi R18 met startnummer 1. De rijderstrio's voor die Audi Motorsport selecteerde voor de 12 Hours of Sebring bestaan uit Marcel Fässler/Oliver Jarvis/Benoît Tréluyer enerzijds en Lucas di Grassi/Tom Kristensen/Allan McNish anderzijds.

Podium 12H Sebring 2012
Podium 12H Sebring 2012
Mocht deze laatste bolide winnen, dan doet Tom Kristensen zijn kunstje van afgelopen editie nog eens over en stelt de Deen zijn record van zes zeges hierdoor overigens ook nog eens wat scherper. Het zou  tevens de eerste zege voor een hybride-Audi zijn, het merk uit Ingolstadt stond namelijk nog nooit eerder met een hybride aan de start van de zware race rond de klok.

De 12 Hours of Sebring is de eerste manche van de American Le Mans Series 2013 en wordt verreden op 16 maart.

Foto's: Audi Motorsport en Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in American Le Mans Series op maandag 21 januari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons