van der Horst

12H Sebring: BMW meet BMW Z4 speciale livery aan (+ Foto's)

BMW Team RLL - BMW Z4 GTLM
BMW Team RLL - BMW Z4 GTLM
Over exact één week wordt de 63e editie van de 12 Hours of Sebring verreden. Tijdens de race rond de klok op de voormalige luchtmachtbasis zal BMW aantreden met een speciale livrei op de BMW Z4 GTE. Het Duitse merk wil met de nieuwe oorlogskleuren de 40e verjaardag vieren van de eerste zege van het merk in Sebring.
BMW 3.0 CSL - BMW Z4 GTLM
BMW 3.0 CSL - BMW Z4 GTLM
40 jaar geleden, twee edities na de laatste triomf van Jacky Ickx aldaar, schonk de BMW 3.0 CSL gepiloteerd door de Amerikanen Brian Redman en Sam Posey samen met Hans-Joachim Stuck BMW de allereerste zege in Sebring. Om dat succes uit 1975 te eren, mat BMW Motorsport de beide BMW Z4's van BMW Team RLL een speciale kleurenstelling aan. Zo zal de wagen met startnummer 25 in exact dezelfde livrei de race aansnijden als de winnende BMW 3.0 CSL uit 1975.

BMW Team RLL - BMW Z4 GTLM
BMW Team RLL - BMW Z4 GTLM
De bolide, gedrapeerd in het nieuwe kleedje, werd recent in het bijzijn van onder meer grote baas Jens Marquardt voorgesteld op Amelia Island, vlakbij de grens met Georgia. In de Rolex 24 Hours of Daytona, de eerste meeting van het Tudor United Sportscar Championship 2015, moest BMW de zege in de GTLM-klasse nog aan Corvette laten, maar het merk hoopt in de tweede race in Florida opnieuw aan te knopen met de zege.
 
Foto's: BMW AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Tudor United Sportscar Championship op zaterdag 14 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Sebring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons