van der Horst

12H Sepang: Vanthoor en co pakken zege in bijzonder moeilijke race

WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT - Audi R8 LMS GT3
Laurens Vanthoor kroop dit weekend voor het eerst weer achter het stuur van een GT-wagen na zijn zware ongeval in Misano, en bewees meteen niets aan snelheid te hebben ingeboet. Na een mooie strijd met WRT-collega Christopher Mies in de absolute eindfase trok onze landgenoot het laken naar zich toe. Hij won samen met Stéphane Ortelli en Stuart Leonard de Sepang 12 Hours, die liefst tweemaal diende onderbroken te worden door het slechte weer.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Na zijn crash in Misano tijdens de Blancpain Sprint-wedstrijd deed Vanthoor er alles aan om zo snel mogelijk te herstellen om opnieuw in de cockpit te kunnen kruipen. Deelname aan de GT World Cup in Macau kwam nog te vroeg, maar hij raakte gelukkig op tijd fit voor de Sepang 12 Hours, en wat een wedstrijd werd het uiteindelijk. Zowel WRT als Phoenix Racing hadden twee nieuwe Audi R8 LMS in de strijd, meteen ook de eerste gelegenheid dat we die bolides in de teamkleuren zagen.

De tegenstand kwam enerzijds van de #1 Clearwater Ferrari, die al vroeg de handdoek diende te werpen na een aanrijding en twee lekke banden, en de #11 Singha Ferrari van ondermeer Alessandro Pier Guidi en onze Noorderbuur Carlo Van Dam. Ook M-Sport had twee Bentley's meegebracht, maar enkele kleine probleempjes zorgden ervoor dat zij tegen het einde van de race niet meer in dezelfde ronde zaten als de leiders. Uiteindelijk domineerde dan toch Audi, en meerbepaald WRT, dat in de beslissende fase snellere pitstops kon afleveren dan concurrent Phoenix Racing.

Enzo Ide en Stéphane Ortelli
Enzo Ide en Stéphane Ortelli
Bij de start was het droog maar gedurende de halve etmaalrace waren toch twee rode vlaggen en lange periodes achter de safety car nodig door de aanhoudende regen. Gelukkig waren de omstandigheden gedurende het laatste uur ietsje beter waardoor er volop gestreden kon worden. Vanthoor haalde het in de #17 WRT Audi dus van teamgenoten Enzo Ide, Christopher Haase en Christopher Mies in het exemplaar met startnummer 150. Voor Vanthoor was het trouwens hoogstwaarschijnlijk zijn laatste race samen met Stéphane Ortelli, die vanaf volgend seizoen niet langer fabriekspiloot is bij Audi.

--- Uitslag 12 Hours of Sepang 2015 ---

Foto's: Sepang 12 Hours & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 12 december 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sepang 12 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons