van der Horst

12H Sepang: Vanthoor tweede op de startgrid

Vanthoor/Ortelli/Leonard - Audi R8 LMS
Vanthoor/Ortelli/Leonard - Audi R8 LMS
Laurens Vanthoor heeft een schitterende comeback gemaakt na zijn gedwongen rustpauze ten gevolge van een bekkenbreuk na een crash op het circuit van Misano. Vanthoor die uitkomt op een WRT Audi R8 LMS samen met Stéphane Ortelli en Stuart Leonard reed in de shoot out de tweede tijd na Gianmaria Bruni (Clearwater Racing Ferrari 458). Eerder op de dag was de WRT Audi nog de snelste wagen in de kwalificatiesessie. Enzo Ide die het stuur van de tweede Audi van het Belgian Audi Club Team WRT deelt met Christopher Mies en Christopher Haas zal de race aanvatten van op de vijfde startpositie.
Bruni/Griffin/Weng Sun/Calado - Ferrari 458 Italia
Bruni/Griffin/Weng Sun/Calado - Ferrari 458 Italia
De WRT Audi 17 van Vanthoor, Ortelli en Leonard was in de kwalificatiesessie de snelste van de 23 deelnemende wagens met een ronde in 2:02.304. Zij werden gevolgd door de Team AAI Mercedes SLS van Chen/Taniguchi/Yoshimoto/Tanigawa en de Singha Motorsport Ferrari van Van Dam/Rizzo/Pier Guidi/Bhakdi. De tweede WRT Audi zette de vierde tijd neer. De 14 snelste wagens uit de kwalificatie namen het daarna tegen elkaar op in de Shoot out session die bepalend was voor de startorde van de race. Daarin was de snelste tijd voor Gianmaria Bruni (Clearwater Racing Ferrari), zijn 2:02.768 was minder snel dan de snelste ronde van vanthoor in de kwalificatie maar voldoende om de pole te pakken. Vanthoor moest 0.217 seconde toegeven op de tijd van de Italiaan maar pakte toch een mooie tweede startplaats met de nieuwe Audi.

Caldarelli/Watson/Parente/Hamaguchi - McLaren 650S
Caldarelli/Watson/Parente/Hamaguchi - McLaren 650S
De derde startplaats is voor de FFF Racing Team by ACM McLaren 650S van Caldarelli/Watson/Parente/Hamaguchi, die naast zich op de tweede startlijn de Singha Motorsport Ferrari 458 van Van Dam/Rizzo/Bhakdi/Pier Guidi krijgt. Ide en zijn teamgenoten nemen de start van op de derde startrij met naast hun de Team AAI Mercedes. Op de vierde startrij vinden we twee Audi’s terug met de twee bolides ingezet door Phoenix Racing. De snelste Bentley (Kane/Abril/Smith) was goed voor de negende tijd en de AMAC Motorsport Porsche sloot de top tien af.

Foto's: 12H Sepang
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 11 december 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sepang 12 Hours.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons