van der Horst

24H Le Mans: NEWSFLASH: Leidende Audi valt stil

24 Heures du Mans: De avond in beeld gebracht
De wedstrijd is nog niet voorbij, met nog vier uur voor de boeg stond de Audi #1 plots stil langs de baan. De wagen kon opnieuw vertrekken, maar even later zette Tom Kristensen de Audi opnieuw aan de kant om wat later zijn weg weer verder te zetten. Blijkbaar moest de Deen tweemaal een volledige reset doen van de elektronica. De Audi#1 verloor zowat 40 seconden op de baan en wat later kwam Kristensen de pit binnen voor een algemene check-up.
  • St. Paul

Update 11:15

Op het ogenblik dat Kristensen de pits verlaat, geraakt de Audi #1 niet terug op snelheid. Aan het einde van de ronde zoekt de leidende Deen opnieuw de pits op en ditmaal wordt de R18 e-tron Quattro de box in geduwd.

Update 11:25

Audi bevestigt ondertussen dat de voormalige leider te kampen heeft met turboproblemen, het zelfde  euvel waarmee de bolide van Lotterer eerder kreeg af te rekenen.

Update 11:35

De Audi is met Di Grassi achter het stuur terug op de baan, weliswaar op drie ronden achterstand van de leidende Porsche met Timo Bernhard achter het stuur.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zondag 15 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons