van der Horst

24H Le Mans: Nissan ZEOD RC behaalt ook tweede doelstelling

24 Heures du Mans: De kwalificaties in beeld gebracht
Nissan had zich voor Le Mans twee doelstellingen opgelegd betreffende de revolutionaire ZEOD RC, de 300 km/u halen en een volledige ronde afleggen zuiver op elektrisch vermogen. Donderdag bij de kwalificaties slaagde de wagen er al in om de 300 km/u te halen en zaterdag tijdens de opwarming ging de wagen ook eenmaal rond het circuit aangedreven door zijn elektrische motoren. Het vervolg was evenwel minder opzienbarend, de race werd een regelrechte ramp en de ZEOD RC kwam niet verder dan 5 ronden alvorens de versnellingsbak stuk ging en de wagen in het opgavenpark verdween.
  • LTF
Nissan Motorsports Global - Nissan ZEOD RC
Nissan Motorsports Global - Nissan ZEOD RC
Is de ZEOD RC nu een succesverhaal of een tegenvaller? De wagen bereikte wel de twee vooropgestelde doelstellingen, maar maakte voor de rest op zijn minst gezegd weinig indruk. Woensdag kwam de wagen wegens technische problemen niet in actie, donderdag kon de ZEOD zich wel kwalificeren, maar legde maar een beperkt aantal ronden af en in de race was het al na minder dan een half uur over. Wolfgang Reip zat bij de start aan het stuur van de bolide en de Belg is dus de enige die de wagen in de race kon besturen, Lucas Ordóñez en Satoshi Motoyama kenden dat genoegen dus niet. In ieder geval, als Nissan volgend jaar met een LMP1 aan de start komt, zal het heel wat beter moeten presteren dan dit jaar het geval was met de ZEOD RC. De vraag is trouwens of de ACO de 56ste stand nog moet openhouden voor een innovatieve bolide? Verleden jaar kwam de op waterstofgas werkende Green GT helemaal niet opdagen en dit jaar kwam de Nissan ZEOD RC amper in actie, misschien dat men het plaatsje beter reserveert voor een klassieke bolide die in staat is om op zijn minst de race uit te rijden...

Foto's: Georges DecosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op dinsdag 17 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons